Už 5 eurų kyšį rusui gresia baudžiamoji atsakomybė

Vilkiko vairuotojas Rusijos pilietis Medininkų kontrolės punkte mėgino pasieniečiui įsiūlyti 5 eurų kyšį. Rusas prisidarė rimtų nemalonumų vos dėl kelių pakelių cigarečių.

Už 5 eurų kyšį rusui gresia baudžiamoji atsakomybė.<br>VSAT nuotr.
Už 5 eurų kyšį rusui gresia baudžiamoji atsakomybė.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2019, 11:37 AM

Pirmadienį tuoj po vidurnakčio Medininkų punkte VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnas tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos atvykstančio 45-erių Rusijos piliečio ir jo vairuoto vilkiko „Volvo FH Truck“ su puspriekabe „Schmitz SKO“ dokumentus. Vilkikas ir puspriekabė buvo pažymėti rusiškais registracijos numeriais.

Rusijos pilietis neslėpė, kad veža 6 pakelius cigarečių. Pagal galiojančią tvarką asmuo gali be mokesčių vežti 2 pakelius.

Apie tai informuotas vairuotojas VSAT pareigūnui pasiūlė „susitarti“ ir pateikė savo pasą, kuriame buvo įdėta 5 eurų kupiūra. Pasienietis Rusijos pilietį įspėjo, kad už tokius veiksmus jam gresia baudžiamoji atsakomybė. Vairuotojo tai nesudrausmino. Jis pareiškė žinąs apie galimus nemalonumus, bet nesiliovė siūlyti VSAT pareigūnui paimti pinigus.

Tuomet Rusijos pilietis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. VSAT Vilniaus rinktinėje dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.

Vilkikas su puspriekabe saugomi Medininkų punkte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.