Arši ir girta žemaitė įsisiautėjo taip, kad sutramdė tik policija ir mama

Pernai rudenį neblogai Rietave pasiautėjusi Laura Maulienė (gim. 1988 m.) buvo patraukta baudžiamojon atsakomybėn dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir šių metų spalio 1-ąją išgirdo Plungės apylinkės teismo sprendimą. Mama sutiko už ją laiduoti, tad smarki moteris nuo bausmės buvo atleista.

Arši ir girta jauna žemaitė įsisiautėjo taip, kad sutramdė tik policija ir mama.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Arši ir girta jauna žemaitė įsisiautėjo taip, kad sutramdė tik policija ir mama.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužienė, pzinios.lt

Oct 13, 2019, 11:21 AM

L. Maulienė nemalonumų prisidarė 2018 m. spalio 30-osios naktį, prieš pirmą valandą. Teismas nustatė, jog Rietave, Kulių gatvėje, terasoje prie vieno gyvenamojo namo, kilusio žodinio konflikto metu jauna moteris griebė plastikinį kibirą ir tyčia trenkė juo buvusiam sugyventiniui R. B. Nukentėjusiajam kliuvo į dešinę veido pusę, jis patyrė fizinį skausmą.

Smarki moteris ne tik su kibiru švaistėsi – prie to paties namo tyčia išvartė ir sudaužė keturis molinius ir keturis plastikinius vazonus su gėlėmis (bendra vertė – 28 eurai) ir pasigriebusi peilį pradūrė dviejų automobilių po vieną padangą (bendra vertė – 92 eurai). Iš viso nukentėjusiajam R. B. buvo sugadinta turto už 120 eurų.

Nusikalstamą veiką L. Maulienė padarė būdama apsvaigusi nuo alkoholio (1,79 prom.). Beje, ji pati visos savo kaltės nebuvo linkusi pripažinti. Tik pripažino, jog sukėlė fizinį skausmą.

Išnagrinėjęs bylą, spalio 1 dieną teismas priėmė sprendimą L. Maulienę dėl fizinio skausmo sukėlimo (pagal BK 140 str. 1 d.) nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti ir perduoti mušeiką mamos L. K. atsakomybei pagal laidavimą 1 metams be užstato.

Nors dėl to baudžiamoji byla nutraukta, jei moteris minėtu laikotarpiu padarys naują tyčinį nusikaltimą, tai sprendimas atleisti ją nuo baudžiamosios atsakomybės nebegalios, ji bus teisiama už visas padarytas nusikalstamas veikas.

Dėl turto sunaikinimo (BK 187 str. 1 d.) teismas L. Maulienę išteisino – nustatyta, jog nepadaryta veika, turinti baudžiamojo nusižengimo požymių. Tačiau chuliganei dėl jos siautėjimų bus inicijuota administracinė byla pagal ANK 115 str. dėl tyčinio R.B. turto sugadinimo (tyčinis turto sunaikinimas ar sugadinimas, kai nukentėjusiajam padaryta žala neviršija trijų bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, užtraukia baudą nuo 50 iki 750 eurų). Šios bylos tyrimas pavestas policijai.

Nukentėjusiojo R.B. civilinį ieškinį teismas tenkino iš dalies: iš L. Maulienės priteista 1200 eurų išlaidų už advokato paslaugas, o ieškinio dalis dėl turtinės žalos atlyginimo palikta nenagrinėta. Dėl neturtinės žalos ieškinys išvis atmestas – vyras tikėjosi prisiteisti 3 tūkst. eurų. Nuosprendis per 20 dienų dar gali būti apskųstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.