Buvęs Alytaus policininkas su žmona siunčiamas į teismą dėl neteisėto praturtėjimo

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame sutuoktiniai iš Alytaus įtariami neteisėtu praturtėjimu. Tyrimo duomenys rodo, kad buvęs policijos pareigūnas ir jo sutuoktinė daugiau kaip 90 tūkst. vertės turimo turto negalėjo įgyti teisėtomis pajamomis.

Buvęs Alytaus policininkas su žmona siunčiamas į teismą dėl neteisėto praturtėjimo.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Buvęs Alytaus policininkas su žmona siunčiamas į teismą dėl neteisėto praturtėjimo.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-14 10:38, atnaujinta 2019-10-14 10:40

Kaip rašoma Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pranešime, išaiškinta, kad alytiškis kartu su tuo metu niekur nedirbusia sutuoktine 2010–2013 metais įsigijo devynis automobilius, buvusios valgyklos pastatą, butą, garažą ir kelis žemės sklypus pačiame Alytuje ir jo rajone.

Tyrimo metu paskaičiuota, kad tuo metu alytiškis kartu su savo sutuoktine neturėjo ir neturi pakankamai pajamų daugiau nei 90 tūkst. eurų vertės turtui įsigyti, nes tuo laikotarpiu šeimos pajamos buvo tik vyro gaunamas darbo užmokestis.

Kauno apygardos prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, baudžiamoji byla perduota Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmams.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad asmuo, turėjęs nuosavybės teise didesnį negu 500 MGL vertės turtą, kuris negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.