Septynių vaikų motina nuteista šeštą kartą: kai mama „švenčia“, vaikus prižiūri tėtis

Ištekėjusi, bedarbė, pradinį išsilavinimą turinti, penkis kartus teista (iš jų vieną kartą – realia laisvės atėmimo bausme) V. M. vėl sėdo į teisiamųjų suolą. Šį kartą už tai, kad š. m. rugpjūčio 15-ąją, apie 17 val. 21 min., prie UAB „Šilutės prekyba“ parduotuvės Stoniškiuose apsvaigusi nuo alkoholio trenkė kumščiu anytai į veidą.

Septynių vaikų motina nuteista šeštą kartą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Septynių vaikų motina nuteista šeštą kartą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Septynių vaikų motina nuteista šeštą kartą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Septynių vaikų motina nuteista šeštą kartą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

silokarcema.lt

Oct 19, 2019, 1:11 PM, atnaujinta Oct 19, 2019, 1:34 PM

Tokiais veiksmais nukentėjusiajai buvo padaryta apatinės lūpos vidinio paviršiaus kraujosruva ir keli smulkūs gleivinės nubrozdinimai, t. y. sukeltas nežymus sveikatos sutrikdymas. Ir, aišku, nusikalstama veika, numatyta Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 2 dalyje.

Kai mama „švenčia“, vaikus prižiūri tėtis

V. M. visiškai pripažino savo kaltę teigdama, kad keletą metų lankosi pas psichiatrą, nes turi problemų su alkoholio vartojimu ir serga depresija, vartoja antidepresantus. Paskutinį kartą gydėsi 2019-ųjų kovo mėnesį, alkoholio nuo to karto nevartojo. Išgeria dažniausiai tik tada, kai kas nors sunervina.

Tuomet prasideda daugiadienės, negali sustoti. Kai geria, vaikus prižiūri vyras, nes jis alkoholio nevartoja, arba juos padeda prižiūrėti uošvienė. Turi septynis vaikus, iš kurių kartu su ja gyvena keturi mažamečiai.

Rugpjūčio 15-osios rytą V. M. su dukra išvyko į Šilutę apipirkti ją mokyklai. Viena dukra buvo palikta pas tetą, o kitus vaikus prižiūrėjo vyras. Vaikų motina Šilutėje išgėrė 300 ml taurę vyno ir apie 18 val. su dukra išvyko Stoniškių link.

Grįžusi nuėjo į parduotuvę, dukrai nupirko mineralinio, o sau „Dilight“ sidro buteliuką ir rūkydama prie parduotuvės tą sidrą išgėrė. Teigė, jog daugiau alkoholio tuo metu nevartojo. Būnant aikštelėje prie parduotuvės, atėjo uošvienė.

Ši pradėjo ant jos šaukti, kad yra „pijokė“. Vežimėlyje atsivežtas V. M. vaikas ištiesė į mamą rankytes ir ji savo atžalą paėmė ant rankų. Bet uošvienė, šaukdama „pijokė“, „valkata“, „neduosiu tau vaiko“, atėmė jį. V. M. norėjo vaiką pasiimti atgal, bet uošvienė nedavė, tai ji tada kartą ranka, pirštų galais sudavusi jai į veidą, kažkur per dešinį skruostą ir, palikusi vaikus su uošviene, nuėjo.

Gėrė „iš nervų“

Bet nukeliavo netoli, tik už parduotuvės. Ten pamatė kaimynus ir kartu su jais „iš nervų“ gėrė. Tai vyko parkelyje prie seniūnijos. Trise išgėrė du „bambalius“ stipraus 7,5 laipsnių alaus, vieną „bambalį“ 7,5 laipsnių sidro, be to, dar viena įveikė 0,5 litro skardinę stipraus 7 laipsnių alaus. Dar šiek tiek išgerti alaus iš savo skardinės davė kaimynas. Paskui ji visiškai apsvaigo, o kas vyko toliau, nieko neprisiminė.

„Kaip sėdėjau, taip ir nugriuvau, žandikaulius tarsi surakino, negalėjau net pajudėti. Ten policija ir sulaikė, buvau nuvežta ir uždaryta į areštinę“, – dar prisiminė kaltinamoji, kuriai alkoholio matuokliu buvo nustatytas 2,83 promilių girtumas. Uošvienės, kuri gyvena tame pačiame kaime, tik kitoje vietoje, ji nežadėjo atsiprašyti.

Tik papildomai apklausta kaltinamoji visiškai pripažino savo kaltę bei parodė, kad ji būdama įpykusi, kad jai neleidžiama pasiimti sūnaus, kartą uošvienei ranka, greičiau pirštų galais ar nagais sudavė į veidą, į dešinįjį skruostą ties lūpomis.

Ji teigė galėjusi anytai pataikyti ir į lūpas bei jas sužaloti. Prisiminė, kaip sudavė smūgį, ši truputį atsitraukė atgal, tai tada turbūt nagais ir sužalojo. Savo kaltę visiškai pripažino ir labai gailėjosi. Uošvienės atsiprašė.

Uošvienė norėjo bylą nutraukti

Uošvienė paaiškino, kaip ji išėjo į lauką ir patraukė prie sūpynių. Ten vienas vyriškis pasakė, kad jos neblaivi marti V. M. nuėjo parduotuvės link kartu su savo dukra. Uošvienė norėjo paprašyti, kad dukra keliautų namo.

Eidama parduotuvės link, kukurūzų lauke pamatė marčią. Uošvienė norėjo atimti iš jos vaikus. Marti nenorėjo jai atiduoti vaikų, nors buvo neblaivi ir nuėjo arčiau parduotuvės. Ten ir įvyko konfliktas.

Kadangi marti prieš ją ranką pakėlė pirmą kartą, uošvienė nusprendė šį kartą atleisti, jai pretenzijų dėl šio įvykio neturėjo ir esant galimybei norėjo, kad byla būtų nutraukta. Marti atsiprašė kelis kartus, matėsi, kad tikrai labai apgailestauja. Civilinio ieškinio nereiškė.

Nukentėjusioji pati net negalvojo kviestis pagalbos, nes, pasak jos, nieko rimto neįvyko. Pagalbą iškvietė kita marti.

Peržiūrėjus UAB „Šilutės prekyba“ Stoniškių parduotuvės rugpjūčio 15 dienos vaizdo kameros įrašą nustatyta, kad konflikto metu matyti, kaip uošvienė iš vežimėlio ant rankų pasiima anūką, V. M. nori jį atimti, bet uošvienė neduoda. Po to V. M. iškart užsimoja ištiesta ranka į uošvienės pusę. Paskui jos dar kelias sekundes pasitampo viena kitą.

Tauragės apylinkės tesimo teisėja Gražina Gudžiūnienė pripažino V. M. kalta padarius nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 2 dalyje ir skyrė jai laisvės apribojimą 6 mėnesiams, įpareigojant ją nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose. Teismo baudžiamojo įsakymo nuteistoji neskundė ir jis jau įsiteisėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.