Namuose tris granatas ir per šimtą šovinių laikiusiam recidyvistui - 4 metai nelaisvės

Teismui pateikta versija dėl jo bute rastų kovinių trijų granatų ir daugiau nei šimto šovinių bei nuoširdi atgaila 56 metų šiauliečio Leonido Radčiuko nuo kalėjimo neišgelbėjo.

 Per kratą recidyvisto namuose buvo rasta kovinių granatų su sprogdikliais ir šovinių. <br> A.Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
 Per kratą recidyvisto namuose buvo rasta kovinių granatų su sprogdikliais ir šovinių. <br> A.Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2019, 12:19 PM

Aštuonis kartus teistam, ir pavojingu recidyvistu pripažintam vyrui teismas negalėjo skirti mažesnės bausmės už sankcijoje nurodytą bausmės vidurkį.

Būtent tokią bausmę – šešerius metus nelaisvės – kaltu dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis ir šaudmenimis pripažintam L.Radčiukui Šiaulių apygardos teismas skyrė ketvirtadienį.

Kadangi kaltinamasis kaltu prisipažino ir ši byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, teismas paskirtą bausmę sumažino trečdaliu – už grotų L.Radčiukas turės praleisti ketverius metus.

Rado granatų ir šovinių

Už įvairius nusikaltimus dar sovietmečiu teistas L.Radčiukas pavojingu recidyvistu buvo pripažintas 2006 metais, kai Šiaulių apygardos teismas jį septyneriems metams nelaisvės nuteisė už plėšimą bei neteisėtą disponavimą ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Į laisvę 2011 metų pabaigoje išleistas L.Radčiukas patraukė į Didžiąją Britaniją, bet ir ten netrukus pateko į teisiamųjų suolą. Šiaulietis šioje šalyje buvo du kartus teisiamas už vagystes.

Iš užsienio grįžęs L.Radčiukas į policijos akiratį pateko šiemet sausio 15 dieną, kai jo bute kratą atlikę pareigūnai rado kovinių granatų ir šovinių.

Per kratą pas recidyvistą buvo rastos dvi F-1 markės kovinės gynybinės granatos ir viena puolamoji RGD-5 markės granata bei trys sprogdikliai šioms granatoms.

Pareigūnai taip pat rado ir 132 vienetus 7,62 milimetrų kalibro šovinius.

Paketą pasaugoti paprašė draugas

Kad L.Radčiuko bute rastas ginklų arsenalas priklauso jo šeimininkui, pavirtino ir ekspertai – ant granatos sprogdiklio ir maišelių, kuriuose buvo laikomos granatos ir šoviniai, buvo biologinių pėdsakų, kurių genotipas sutapo su su L.Radčiuko genotipu.

Sulaikytas L.Radčiukas patvirtino namuose laikęs granatas ir šovinius.

Vyras paaiškino, kad paketą, kurio turinio jis nežinojo, namuose pasaugoti paprašė vienas draugas, su kuriuo jis susipažino kalėjime.

Paketą L.Radčiukas sakė pradaręs tik šiam draugui mirus.

Pamatęs, kas yra jam pasaugoti paliktame pakete, vyras sakė nežinojęs, ką su tuo daryti, todėl pasiliko namuose.

Granatų ir šovinių L.Radčiukas tvirtino parduoti neketinęs ir niekam jų nesiūlęs.

Išklausyti nuosprendžio neatėjo

Kaltu prisipažinęs vyras prašė teismo skirti jam švelnesnę bausmę, nes serga sunkia nepagydoma liga.

Iki nuosprendžio L.Radčiukas laiką leido laisvėje.

Jam buvo paskirtos kardomosios priemonės: 5 tūkstančių eurų užstatas, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei uždrausta bendrauti su trimis asmenimis.

Jam paskirtų įpareigojimų L.Radčiukas laikėsi ir teismo posėdžių nepraleidinėjo, tačiau išklausyti nuosprendžio neatėjo.

Jam paskirtą Šiaulių apygardos teismo nuosprendį L.Radčiukas dar galės apskųsti Apeliaciniam teismui.

Už grotų šis vyras bus pasiųstas nuosprendžiui įsiteisėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.