Už Joniškio mero V. Gailiaus apšmeižimą – 5 tūkstančių eurų bauda

Savo bendrapartiečiui telefonu pasiųsta žinutė su tuometinį Seimo narį, Joniškio rajono mero posto siekusį Vitalijų Gailių neva kompromituojančia informacija joniškiečiui 62 metų Juozui Kybartui baigėsi liūdnai.

 Išnagrinėjęs šmeižimo bylą teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Išnagrinėjęs šmeižimo bylą teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Nukentėju pripažintas V.Gailius per teismo posėdį sakė, kad šmeižikiška informacija jį labai sukrėtė.<br> T.Bauro nuotr.
Nukentėju pripažintas V.Gailius per teismo posėdį sakė, kad šmeižikiška informacija jį labai sukrėtė.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 31, 2019, 10:26 PM, atnaujinta Nov 4, 2019, 5:06 PM

Bylą dėl V.Gailiaus šmeižimo išnagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmų teisėja J.Kybartą pripažino kaltu ir skyrė jam 5 tūkstančių eurų baudą.

Pasiuntė anoniminę žinutę

J.Kybartas žinutę, kurioje minimas V.Gailius, neseniai jo bendrapartiečiu tapusiam E.B. mobiliojo ryšio telefonu išsiuntė pačiame rinkiminės kovos dėl Joniškio rajono mero posto įkarštyje – šių metų vasario 21 dieną.

Bendrapartiečiui siųstoje žinutėje J.Kybartas sakė, „kad bendraujant su žmonėmis būtina kalbėti tiesą apie V.Gailių, kuris, jo teigimu, užimdamas aukštas pareigas 2008 metais pasirašė ir bankams išsiuntė slaptą suklastotą pažymą, o banditai pasinaudoję ta tikrovės neatitinkančia pažyma užvaldė užvaldė vieno verslininko turtą.

Žinutėje taip pat buvo užsiminta, kad už suklastotą pažymą V.Gailius iš banditų gavo 50 tūkstančių litų.

Iš kito telefono E.B. pasiųstos žinutės J.Kybartas nepasirašė.

Nusprendė kreiptis į prokuratūrą

Gautą žinutę E.B. parodė V.Gailiui.

Ją perskaitęs V.Gailius iškart kreipėsi į prokuratūrą prašydamas nustatyti šmeižikišką informaciją platinantį asmenį ir patraukti jį bauždžiamojon atskomybėn.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai nustatė, kad žinutę jo bendrapartiečiu tapusiam E.B. pasiuntė J.Kybartas.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas J.Kybartas kaltu dėl V.Gailiaus šmeižimo neprisipažino.

Norėjo patikrinti bendrapartietį

Apie tai, kad V.Gailius paėmė apie 50 tūkstančių eurų kyšį J.Kybartas sakė sužinojęs iš „Laisvo laikraščio“ publikacijų, kurias perskaitė 2018 metų pavasarį.

J.Kybartas sakė, kad siųsdamas šią žinutę neturėjo tikslo apšmeižti ar pažeminti V.Gailių, o tik norėjo išsiaiškinti savo bendrapartiečio E.B. poziciją, nes pasklido kalbos, kad jis būdamas kitoje nei V.Gailius partijoje prieš rinkimus agitavo neskleisti apie V.Gailių neigiamos informacijos.

J.Kybarto teigimu, jei jau E.B. atėjo į jų partiją, tai neturi remti konkurentų.

Liudytoju tapęs E.B. per teismo posėdį patvirtino iš jam nežinomo abonento gavęs SMS žinutę, kuri jam pasirodė šmeižikiška. Šią žinutę E.B. parodė V.Gailiui.

Patyrė didelius išgyvenimus

Nukentėju pripažintas V.Gailius per teismo posėdį sakė J.Kybartą pažįstas nuo 1990 metų, tačiau su juo jokių santykių nepalaikąs.

V.Gailius sakė, kad ši šmeižikiška informacija jį labai sukrėtė, nes jis savo gyvenimą paskyrė kovai su nusikaltėliais ir už tai prezidento Valdo Adamkaus buvo apdovanotas valstybiniu apdovanojimu.

V.Gailiaus teigimu, šia šmeižikiška žinute jo reputacijai, jo karininko garbei buvo padaryta didelė žala. Jis taip pat patyrė didelius išgyvenimus, nes yra jautrus žmogus.

Išnagrinėjęs bylą teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį.

Kaltu dėl šmeižimo pripažintas J.Kybartas jam paskirtą 5 tūkstančių eurų baudą teismo sprendimu turi sumokėti per pusmetį nuo nuosprendžio įsiteisėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.