Alijevų byloje po svarbaus liudytojo parodymų liko išgirsti nuosprendį

Kauno apylinkės teisme baigta nagrinėti byla, kurioje 34 metų verslininkas ir krepšininkas Rolandas Alijevas teisiamas už įsilaužimą į jo buvusios žmonos 33 metų dainininkės Godos Alijevos paskyras internete. 

 R.Alijevas teisiamas dėl įsilaužimo į buvusios žmonos paskyras internete.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 R.Alijevas teisiamas dėl įsilaužimo į buvusios žmonos paskyras internete.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Alijevų pora pasuko skirtingais keliais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Alijevų pora pasuko skirtingais keliais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 12, 2019, 4:49 PM, atnaujinta Nov 12, 2019, 5:06 PM

Prokuroras neabejoja R.Alijevo kalte ir pasiūlė jam skirti 2,5 tūkst. eurų baudą. 

Nuosprendis šioje byloje turėjo būti paskelbtas jau anksčiau, tačiau teismas tąkart nusprendė atnaujinti įrodymų tyrimą ir apklausti telekomunikacijų bendrovės „Tele 2“ specialistą, kuris atsakytų į klausimus dėl kompiuterio IP adreso priklausomybės ir nelegalaus prisijungimo vietos pagal telefono signalą. 

R.Alijevas visą laiką neigė savo kaltę, o jo advokatas net po bendrovės „Tele 2“ darbuotojo antradienį teisme surengtos apklausos tikino neišgirdęs įrodymų, kad prie G.Alijevos elektroninio pašto ir „Facebook“ paskyros prisijungė būtent R.Alijevas.

Tyrėjų duomenimis, kaunietis žinojo G.Alijevos prisijungimo prie paskyrų vardus ir slaptažodžius.

G.Alijeva nesėkmingai bandė prisijungti prie savo elektroninio pašto. Mėgindama atsisiųsti slaptažodžio priminimą ji išsiaiškino, kad kažkas buvo įsilaužęs į jos paštą. 

Įsilaužėlis ne tik pakeitė slaptažodį, bet ir nurodė kitą elektroninį paštą, iš kurio būtų galima šį slaptažodį atkurti. Jis taip pat pakeitė pašte pavardę – iš Alijevos į Sabutytę. Tai – mergautinė atlikėjos pavardė. 

Dainininkė pamatė, kad pakeista ir jos nuotrauka „Instagram“ profilyje. Įsilaužėlio paieškos pareigūnus netrukus atvedė prie R.Alijevo, jam buvo pareikšti kaltinimai. 

Atlikėja tvirtino patyrusi žalą, nes tuo metu buvo sudariusi sutartį su viena didžiausių Lietuvos verslo kompanijų dėl jos produkcijos nuotraukų viešinimo. Kurį laiką ji negalėjo naudotis nei feisbuku, nei „Instagram“, todėl grėsė net 30 tūkst. eurų nuostoliai. 

„Buvo įsibrauta į mano privačią erdvę, kurioje yra įvairiausios sąskaitos, sutartys“, – piktinosi G.Alijeva. Kriminaline žvalgyba užsiimantis pareigūnas teisme pareiškė, jog nelegalus prisijungimas įvykdytas iš R.Alijevo įmonei priklausančių įrenginių. 

Tai nustatyta pagal IP adresą – unikalų numerį, identifikuojantį kompiuterį tinkle ir internete. Prie to paties adreso buvo priskirtas krepšininko telefono numeris. 

R.Alijevas svarstė, kad kaltinimai įsilaužimu į buvusios žmonos paskyras galėjo gimti iš keršto. Alijevai oficialiai išsiskyrė 2018 metų liepą, bet kartu negyveno jau nuo birželio pradžios. Į moters paskyras slapta įsibrauta praėjus trims savaitėms po skyrybų – rugpjūčio 8-ąją. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.