Teismas atmetė apeliacinį skundą dėl prokuroro atsisakymo pradėti ikiteisminį tyrimą

Vakar Vilniaus apygardos teismas atmetė apeliacinį skundą dėl prokuroro atsisakymo pradėti ikiteisminį tyrimą šiuo metu Prancūzijoje esančiam Lietuvos piliečiui.

Teismas paliko galioti prokuroro priimtą nutarimą.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Teismas paliko galioti prokuroro priimtą nutarimą.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2019, 10:57 AM

Kaip skelbia LR prokuratūra, minėtas asmuo kreipėsi į teismą prašydamas panaikinti rugsėjo mėnesį priimtą prokuroro nutarimą, tačiau tiek pirmos instancijos Vilniaus apylinkės teismas spalio 18 d. nutartimi, tiek apeliacine tvarka skundą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas atmetė asmens advokato argumentus ir paliko galioti prokuroro priimtą nutarimą.

Kaip jau buvo viešai skelbta, Lietuvos pilietybę šiemet įgijęs asmuo buvo sulaikytas Rusijos Federacijos prašymu. Tokio prašymo pagrindas – sulaikytas asmuo yra įtariamas padaręs nusikalstamas veikas Rusijoje. Rusijos Federacija taip pat yra pateikusi Prancūzijai prašymą dėl šio asmens perdavimo, kuris šiuo metu yra nagrinėjamas.

Šio asmens advokatas siekė, kad jo ginamojo baudžiamasis persekiojimas dėl galimai Rusijoje padarytų nusikalstamų veikų būtų pradėtas Lietuvoje.

Prokuratūra nuo pat šios situacijos pradžios laikėsi pozicijos, kad Lietuvos piliečio teisių gynimas ir saugumo užtikrinimas privalo būti vykdomas tik teisėtomis priemonėmis.

Ši teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.