Policija papasakojo, kaip sumani šiaulietė sutrukdė plėšikui – kūnu užrėmė duris

Šiaulių policija atskleidė detales, kaip prieš savaitę sumani pardavėja sutrukdė nusikaltėliui apiplėšti parduotuvę. 

 Šiaulių policija padėkojo pardavėjai Aurelijai, padėjusiai sulaikyti plėšiką.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Šiaulių policija padėkojo pardavėjai Aurelijai, padėjusiai sulaikyti plėšiką.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2019, 11:28 AM, atnaujinta Nov 15, 2019, 11:35 AM

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, lapkričio 8 d. vakarą narkotikų abstinencijos kamuojamas šiaulietis pasikėsino apiplėšti Gluosnių g. esančią parduotuvę. Tik sumanios ir stiprios pardavėjos Aurelijos dėka jam tas sumanymas nepavyko, o Šiaulių apskrities policijos patruliai su pėdseke Puma greit plėšiką pasivijo ir sulaikė netoli įvykio vietos esančioje gatvelėje.

Ne kartą už vagystes bei kitus nusikaltimus Lietuvoje bei užsienyje teistam 46 metų vyrui buvo uždėti antrankiai, o lapkričio 9-ąją teismas trims mėnesiams sankcionavo jo suėmimą.

Kaukėtas ir peiliais ginkluotas vyras parduotuvėje pasirodė apie 20 valandą. Priėjęs prie kasoje sėdinčios pardavėjos jis pareikalavo pinigų. Išgąsdinta moteris kasos aparato neatidarė, tik pašoko ir pasišalino iš savo vietos.

Kol plėšikas pats bandė atidaryti kasos aparatą, moteris išbėgo lauk iš parduotuvės ir, šaukdamasi pagalbos, savo kūnu užrėmė laukujes duris. Išsigandęs įsibrovėlis, taip ir neatidaręs kasos stalčiaus, įvairiais būdais norėjo pasprukti, tačiau adrenalino stiprybės įkvėpta moteris tvirtai laikė užrėmusi duris. Tada vyras išdaužė šalia durų esančios vitrinos stiklą ir pabėgo.

Tuo metu į įvykio vietą jau skubėjo policijos pareigūnai, kuriuos iškvietė pardavėjos pagalbos šūksmą išgirdę žmonės. Jie nurodė, kuria kryptimi šis pasišalino. Patruliai kartu su savo pagalbininke, pėdseke, Puma įtariamąjį pasivijo netoliese esančioje Putinų gatvėje.

Sulaikomas vyras nesipriešino. Jam pareikštas įtarimas dėl pasikėsinimo apiplėšti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.