Jūrų ir oro uostuose pasieniečiai dėl nusikaltimų sulaikė tris lietuvius

Vilniaus ir Palangos oro uostuose bei Klaipėdos jūrų uoste pasieniečiai sulaikė tris Lietuvos piliečius, kurie buvo ieškomi dėl nusikaltimų.

 Jūrų ir oro uostuose pasieniečiai dėl nusikaltimų sulaikė tris lietuvius.<br> VSAT nuotr.
 Jūrų ir oro uostuose pasieniečiai dėl nusikaltimų sulaikė tris lietuvius.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 11:35 AM, atnaujinta Nov 28, 2019, 11:37 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį Vilniaus oro uoste dirbę VSAT pareigūnai gavo žinių, jog iš Vokietijos miesto Frankfurto atskrendančiame lėktuve yra grąžinamas asmuo. Jis buvo išsiųstas už nusikaltimo padarymą Vokietijoje.

Tikrindami dokumentus pasieniečiai išsiaiškino, kad šis 25-erių Kauno gyventojas problemų su teisėsauga turi ir Lietuvoje. Jis nuo praėjusių metų gruodžio yra ieškomas Kauno policijos kaip nuteistasis už nusikaltimo Lietuvoje padarymą.

Pasieniečiai kaunietį sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Tą pačią dieną ieškomasis perduotas atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Trečiadienį Palangos oro uoste VSAT pareigūnai atliko pasirinktinį kelių reisu Ryga – Palanga atskridusių keleivių patikrinimą. Tai yra Šengeno vidaus reisas, kuriuo keliaujančių asmenų nuolatinė kontrolė neatliekama, tačiau vadovaudamiesi rizikos faktoriais pasieniečiai gali bet kurį asmenį tikrinti pasirinktinai.

Pasieniečiai nustatė, kad vienas keleivių, 35-erių klaipėdietis, yra ieškomas uostamiesčio policijos. Jo paieška buvo paskelbta vos prieš tris dienas. Vyras įtariamas nusikaltimo padarymu. Keleivį pasieniečiai sulaikė ir perdavė paieškos iniciatoriams iš Klaipėdos policijos.

Tą pačią dieną Uosto pasienio užkardos pareigūnai sulaikė keltu iš Švedijos atplaukusį Tauragės savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravusį vyrą. Patikrinę dokumentus pasieniečiai nustatė, kad jis nuo šių metų kovo vidurio yra ieškomas Tauragės policijos kaip įtariamasis nusikaltimo padarymu.

VSAT pareigūnų sulaikytas vyras netrukus buvo perduotas paieškos iniciatoriams.

Šiemet pasieniečiaii iš viso sulaikė 2072 asmenis, kurių už padarytus nusikaltimus ar pažeidimus ieškojo įvairios Lietuvos ar užsienio valstybių teisėsaugos institucijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.