Į atsarginį ratą vaikinas įtalpino virš 300 pakelių cigarečių

Tverečiaus užkardos pasieniečiai Ignalinos rajone sulaikė baltarusį, kurio vairuoto automobilio „VW Passat“ atsarginis ratas buvo prigrūstas cigarečių.

Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 20, 2019, 2:59 PM

Ketvirtadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai Ignalinos rajono Būkliškės kaime patikrinti sustabdė automobilį „VW Passat“ baltarusiškai numeriais.

Ši vieta yra pasienio ruože prie pat sienos su Baltarusija.

Prie vairo sėdėjo 22-ejų Baltarusijos pilietis. Lietuvoje jis buvo legaliai ir turėjo visus reikalingus asmens bei mašinos dokumentus.

Pokalbio metu užsienietis ir jo automobilis pasieniečiams pasirodė įtartini. „VW Passat“ buvo nukreiptas į netoliese esančią Tverečiaus pasienio užkardą, kur automobilis patikrintas detaliai. Paaiškėjo, kad atsarginis ratas buvo kimšte prikimštas cigarečių. Iš jo pasieniečiai ištraukė 320 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką baltarusiui pradėta administracinės bylos teisena. Jam gresia bauda nuo 2 tūkst. iki 5 tūkst. 590 eurų. Šią bylą nagrinės teismas, kuris taip pat gali konfiskuoti automobilį „VW Passat“.

Baltarusį po apklausos pasieniečiai paleido įteikę jam šaukimą atvykti į teismą. Cigaretės ir automobilis saugomi Tverečiaus pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.