Katę išsikepęs kaimietis ir anksčiau stebino kaimynus: aiškėja keistos detalės

Vos keturias sodybas turintis Repšių (Radviliškio r.) kaimas žaibiškai išgarsėjo visoje šalyje. Liūdną šlovę jam pelnė viename name besiglaudžiantis Ramūnas Pikelis, Naujųjų metų šventei išsikepęs katę. Kas paskatino jį žengti tokį kraupų žingsnį?

R.Pikelis glaudžiasi šiame apleistame name, nes girtas sudegino socialinį būstą.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Pikelis glaudžiasi šiame apleistame name, nes girtas sudegino socialinį būstą.<br>G.Šiupario nuotr.
Visas R.Pikelio turtas – senas dviratis, kuris buvo paliktas bičiulio kieme.<br> G.Šiupario nuotr.
Visas R.Pikelio turtas – senas dviratis, kuris buvo paliktas bičiulio kieme.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 4, 2020, 2:33 PM

47 metų R.Pikelis taip ir nespėjo paragauti kai kuriose Rytų šalyse priimtino patiekalo – pasišlykštėjęs tuo, ką išvydo orkaitėje, jo bičiulis iškvietė policiją.

Sulaikę šį bedarbį pareigūnai nustatė sunkų girtumą – 3,03 promilės alkoholio. R.Pikeliui teks stoti prieš teismą dėl žiauraus elgesio su gyvūnu.

Orkaitėje – dovanota katė

Niekur nedirbantis ir išgerti mėgstantis R.Pikelis paskutinę praėjusių metų dieną buvo atvažiavęs pas gretimame Acokavų kaime gyvenantį bičiulį Albertą – pakvietė kartu palydėti senuosius metus.

Pavakarę į naujametį vakarėlį apleistoje lūšnoje atėjęs Albertas ėmė domėtis, kas ruošiama šventinei vakarienei.

Be to, jis pasigedo katės, kurią R.Pikeliui buvo padovanojęs prieš pusmetį.

Nediduką kačiuką vyriškis rado šiukšlių konteineryje prie Acokavų parduotuvės.

Paklaustas, kur yra jo augintinis, šeimininkas pravėrė dujinės orkaitės dureles ir parodė patiekalą – kepamą katę.

Pasišlykštėjęs svečias ne tik išbėgo iš namo, bet ir paskambino policijai.

Tikslas – neįgalumo pensija?

Atvažiavęs pareigūnų ekipažas įsitikino, kad keistas pranešimas nėra melagingas. Orkaitėje buvo rasta kepama katė, o už ūkinio pastato – po šiukšlėmis pakišta gyvūno galva ir nudirtas kailis.

Klausinėjamas R.Pikelis sunkiai apvertė liežuvį, nes buvo girtutėlis. Jis neneigė, kad nugalabijo augintinę – sakė ją pasmaugęs, nes norėjęs valgyti.

Ši versija sukėlė įtarimų net jo bičiuliui. Jam atrodo, kad Ramūnas bando apsimesti psichiškai neįgaliu, nes anksčiau buvo ne kartą užsiminęs, kad svajoja gauti neįgalumo pensiją.

Šventėms gavo maisto paketą

Šiaulėnų seniūnė Ieva Bliznikienė sakė netikinti, kad šis vyras badavo. Gruodžio pabaigoje, artėjant didžiosioms metų šventėms, R.Pikelis buvo gavęs šventinį maisto paketą.

„Mes negalime žinoti, kur nepasiturintys žmonės padeda dovanotus produktus. Tačiau ne paslaptis, kad kai kurie juos keičia į svaigalus“, – kalbėjo I.Bliznikienė.

Bado versija neįtikinama atrodo ir vyriškį pažįstantiems Acokavų kaimo gyventojams. R.Pikelis uždarbiavo pas vietinį ūkininką, tad tikrai būdavo pavalgęs.

„Bėda, kad gautas pašalpas ar uždarbį jis greitai paversdavo stipriu alumi – per dieną po 3–4 kartus eidavo jo pirkti į parduotuvę“, – „Lietuvos ryto“ žurnalistui pasakojo vienas vyriškis.

Vyriškis nekėlė baimės

Pirmąją šių metų dieną Repšių kaime nebuvo nė gyvos dvasios – visos sodybos buvo užrakintos.

Spyna kabojo ir ant apleistos trobos, kurioje glaudžiasi R.Pikelis, durų. O už keliasdešimties metrų esančiame Acokavų kaime sutikti vietiniai apie žaibiškai išgarsėjusį kaimyną kalbėjo nenoriai.

Vieni sutiktieji dar nebuvo atsigavę po triukšmingų Naujųjų metų sutiktuvių, kiti mojo ranka: „Nesinori kalbėti apie girtuoklystes.“

Tiesa, dauguma apie R.Pikelį kalbėjo su atlaidumo gaida, nes net smarkiai išgėręs jis nepratrūkdavo pykčiu.

Nemaža Acokavų kaimo gyventojų dalis buvo samdę šį vyrą padėti nudirbti ūkio darbų.

Kur kas piktesnis vietiniams pasirodė R.Pikelio bičiulis Albertas – esą išgėręs ne vienam yra grasinęs ir kumščiu, ir žodžiu.

Įsiminė keista draugystė

Vienas Acokavų gyventojas prisiminė, kaip prieš kelerius metus iš gretimo Kelmės rajono į šiuos kraštus atkeliavo R.Pikelis. Iš pradžių jis talkino atokiau gyvenančiam ūkininkui, kol šis atsisveikino su samdiniu.

„Daugiausia kalbų sukėlė keista draugystė. Ramūnas apsigyveno kartu su tokiu išsiskyrusiu pensininku, todėl kaime buvo ne itin gražiai vadinami, – šyptelėjo pašnekovas. – Draugas prieš metus mirė, o jis liko čia gyventi.“

Acokavietis sakė, kad po draugo netekties vyriškis buvo nustojęs gerti. Grįžęs iš ligoninės jis praėjusią vasarą tikino daugiau nė lašo į burną neimsiąs, bet tai netruko ilgai. „Turi jis čia kitų draugų, kurie vėl įtraukė į alkoholizmą“, – pasakojo vyriškis.

Sudegino socialinį būstą

Vietiniai sakė, kad išgėręs R.Pikelis nuotykių prikrečia nuolat. Čia yra skubėję medikai, gelbėtojai, bet paaiškėdavo, kad pranešimai – melagingi.

Iki šiol labiausiai kaimynus jis buvo pašiurpinęs prieš ketvertą metų, kai padegė medinį namą.

Radviliškio rajono savivaldybei priklausantis socialinis būstas supleškėjo iki pamatų, tad R.Pikeliui teko stoti prieš teismą.

Teisiamasis kaltę pripažino visiškai, todėl atsipirko palyginti švelnia 1 metų laisvės apribojimo ir 60 valandų neatlygintino darbo gydymo, socialinėse įstaigose.

Buvo priteista ir 9 tūkstančių eurų žala, bet jos bedarbis nesumokėjo – darbo neturi, o iš socialinių išmokų antstoliai skolų neišieško.

Mirus bičiuliui R.Pikelį gyventi apleistame name įleido tolimi velionio giminaičiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.