Šaltakraujam nepilnametės žudikui teisme rūpėjo tik savas kailis

17-metę Laurą į svečius pakvietęs, o po to žiauriai nužudęs vilnietis Pavelas Volodko teisme krimtosi ne dėl pražudytos gyvybės, o dėl savo ateities. Dėl padarytų nusikaltimų nesigailėjo ir jo draugai.

Merginą nužudęs P.Volodko buvo nuteistas kalėti 20 metų ir 15 dienų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Merginą nužudęs P.Volodko buvo nuteistas kalėti 20 metų ir 15 dienų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2020, 10:04 PM

Mušė, spardė, tyčiojosi, pylė šaltą ir karštą vandenį, grasino nužudyti ir padaryti neįgalią – taip pernai sausio 21-ąją su į svečius pasikviesta vaikų namų auklėtine Laura elgėsi 22 metų P.Volodko ir keliais mėnesiais už jį jaunesni Marius Blaževičius bei Julija Samoilenko.

Nors išsigandusi mergina ir pažadėjo tylėti, tris kartus anksčiau teistas P.Volodko nusprendė nepilnametę užčiaupti visiems laikams.

„Einame pasivaikščioti“, – nepilnametei pasiūlė P.Volodko. Tuo metu M.Blaževičius ir J.Samoilenko jau miegojo.

Laura, matyt, tikėdamasi, kad išėjus iš buto jai pavyks pasprukti nuo ją žeminusių jaunuolių, tokiam pasiūlymui nesipriešino.

Bet P.Volodko planai buvo kitokie. Jis nusivedė merginą ant tiltelio per Vilnią ir išsitraukęs peilį pradėjo badyti. Kai auka sukniubo, žudikas išmetė jos kūną į upę ir lyg niekur nieko grįžo į šiltus namus.

„Atsikračiau jos“, – ryte šaltakraujiškai draugams pasakė P.Volodko.

Žinodami, kad mergina nužudyta, nei M.Blaževičius, nei J.Samoilenko apie nusikaltimą policijai nepranešė ir pradėjo kalbėti tik tada, kai pareigūnai pasibeldė į jų duris.

Trijulė buvo sulaikyta vasario 1 dieną. Nužudytos merginos kūną narams pavyko rasti tik dar po keturių dienų.

P.Volodko ir jo draugų bylą Vilniaus apygardos teismas nagrinėjo už uždarų durų.

Nors trijulė prisipažino dėl patyčių ir merginos nužudymo, nuoširdaus jų apgailestavimo proceso dalyviai neišvydo.

Jauni nusikaltėliai prašė skirti jiems kuo švelnesnes bausmes, nes jiems buvo gaila savęs, o ne nužudytos nepilnametės.

Griežčiausią bausmę teismas nusprendė skirti 17-metę nužudžiusiam P.Volodko. Už grotų jis turėtų praleisti 20 metų ir 15 dienų.

Keturis kartus anksčiau teistą M.Blaževičių teismas pripažino kaltu dėl grasinimų nužudyti ir nusikaltimo slėpimo ir skyrė dvejų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Lengviausiai atsipirko visaginietė mažą vaiką auginanti J.Samoilenko. Nors ji pripažinta kalta dėl fizinio skausmo sukėlimo, grasinimų nužudyti ir nepranešimo apie nusikaltimą, teismas nusprendė jaunai moteriai laisvės neatimti.

J.Samoilenko skirta vienų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, tačiau jos vykdymas atidėtas dvejiems metams. Per šį laiką nepilnametės kankintoja negalės išvykti iš Visagino be policijos leidimo, taip pat privalės dirbti ir rūpintis savo vaikais.

Iš nuteistųjų taip pat priteista beveik 25 tūkst. eurų Lauros seseriai Evai bei „SOS vaikų kaimui“, kur gyveno Laura. Beveik visą šią sumą turės sumokėti P.Volodko.

Lauros sesuo Eva mano, jog bausmė jos sesers kankintojams yra per švelni, todėl nuosprendį žada skųsti ir prašyti, kad bausmės M.Blaževičiui ir J.Samoilenko būtų griežtesnės, o P.Volodko būtų įkalintas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.