Vilniuje nuteisti du degalų vagys

Vilniaus miesto apylinkės teismas degalus degalinėse vogusius du vilniečius pripažino kaltais ir skyrė jiems laisvės atėmimo bausmes, trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Vilniuje nuteisti du degalų vagys.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Vilniuje nuteisti du degalų vagys.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-12 14:35, atnaujinta 2020-02-12 14:39

A.B. skirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė, jo bendrininkas R.Š. sės už grotų vieneriems metams ir trims mėnesiams, jie taip pat turės atlyginti degalinių patirtą žalą.

Kadangi A.B. tyčinius nusikaltimus padarė jau būdamas teistas už vagystes, jį teismas pripažino recidyvistu ir skyrė griežtą bausmę.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, du sostinės gyventojai, iš anksto turėdami tikslą degalus perparduoti, 2018 metų balandžio-liepos mėnesiais atvažiuodavo į Vilniaus bei Vilniaus rajono degalines ir automobilių bakus pripildavo benzino, kai kada – ir iš anksto paruoštas talpas pripildydavo dyzelino, ir, nesumokėję už degalus, iš degalinės išvažiuodavo.

„Vyriškiai į degalines atvykdavo atskirai arba kartu, nusikalstamai veikai vykdyti naudojo ne tik savo, bet ir skolintus automobilius. Pavogtus degalus jie perpardavinėjo savo namų kiemuose įvairiems asmenims, dalį degalų pasilikdavo savo reikmėms“, – rašoma pranešime.

Nustatyta, kad per keturis mėnesius A.B. įvykdė 91 degalų vagystę, o R.Š. degalus pavogė 28 kartus. Tokiu būdu įvairių tinklų degalinėms A.B. padarė daugiau nei 10 tūkst., o R.Š. – 3,4 tūkst. eurų žalą.

„Teismas, atidžiai įvertinęs baudžiamosios bylos aplinkybes, konstatavo, kad vyriškiai tyčiniais, sistemingais ir tęstiniais veiksmais degalinių tinklams padarė materialinę žalą, nuo kurios taikoma baudžiamoji atsakomybė“, – pranešime cituojamas Vilniaus apylinkės prokuroras Ričardas Kubilius.

„Vyriškiai kiekvienu atveju siekė prisipilti degalų tiek, kad neviršytų 150 eurų sumos, ir buvo įsitikinę, kad jiems gresia tik baudos už administracinius nusižengimus“, – teigė jis.

Pasak prokuroro, ikiteisminio tyrimo metu buvo įvertintas vagysčių sistemiškumas, intensyvumas, kitos aplinkybės bei visi epizodai sujungti į vieną tęstinę nusikalstamą veiką.

Teismas kaip nusikaltimo padarymo priemonę konfiskavo ir A.B. priklausantį automobilį „Honda Civic“.

Tuo metu R.Š., kaip teigia prokuratūra, ne kartą buvo baustas administracinėmis nuobaudomis – baudomis, tačiau paskirtų baudų jis nemoka, nuo teismo pasislėpė, kas teismui leido pagrįstai manyti, kad bausmės tikslai bus įgyvendinti R.Š. skyrius laisvės atėmimo bausmę vieneriems metams ir trims mėnesiams.

Šis Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.