Naujos detalės girtos gimdyvės istorijoje: moteris yra pareigūnė, pradėtas ikiteisminis tyrimas

Aiškėja naujos detalės istorijoje, kuomet girta moteris Vilniuje pagimdė kūdikį. Gavus medikų išvadas pradėtas ikiteisminis tyrimas, o policija patvirtina, jog gimdyvė yra policijos pareigūnė.

 Dėl girtos gimdžiusios moters pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
 Dėl girtos gimdžiusios moters pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2020, 1:02 PM, atnaujinta Feb 22, 2020, 10:47 PM

Kaip jau skelbė lrytas.lt, vasario 15 d. apie 20 val. 15 min. Vilniuje, namuose Keramikų g., gimdė neblaivi moteris (gimusi 1981 m.). Policija tąkart pranešė, kad moteris buvo girta, jai nustatytas 2,65 prom. girtumas.

Moteris ir kūdikis buvo nuvežti į Santaros klinikas. Policija pradėjo įvykio aplinkybių tyrimą ir pradėjo rinkti medžiagą, pagal kurią buvo žadama spręsti ar pradėti ikiteisminį tyrimą. Buvo skelbiama, kad esminiu dalyku šioje istorijoje turėjo tapti medikų išvados dėl kūdikio sveikatos būklės. Jo organizme radus alkoholio, turėjo būti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Penktadienį Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vadovė Julija Samorokovskaja patvirtino, kad Vilniaus apskrities VPK Sunkių nusikaltimų tyrimų skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 137 str. 1 d. – sunkus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo. Šis baudžiamojo kodekso straipsnis skelbia, kad tas, kas dėl neatsargumo sunkiai sužalojo ar susargdino žmogų, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų. 

Gimdyvė – policijos pareigūnė

Policijai pranešus apie tai, kad Vilniuje pagimdžius neblaiviai gimdyvei, visuomenė nebuvo informuota, kad moteris dirba teisėsaugoje ir yra pareigūnė, ketvirtadienio vakarą pranešė portalas „Delfi“. Portalui susisiekus su Vilniaus VPK komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja, ji patvirtino šią informaciją.

„Taip, ji yra pareigūnė, tačiau tai labai jautri situacija, moteris guli ligoninėje, nenorime daugiau komentuoti. Šiuo metu ji yra išėjusi motinystės atostogų“, – „Delfi“ nurodė ji ir negalėjo atsakyti, kokias pareigas prieš motinystės atostogas gimdyvė ėjo.

Lrytas.lt penktadienį išsiaiškino, kad moteris iki šiol dirbo Vilniaus apskrities VPK, ji yra policijos pareigūnė.

„Taip. Ji mūsų darbuotoja. Tą galime patvirtinti“, – penktadienį lrytas.lt sakė J.Samorokovskaja.

Ji vėl pakartojo, kad situacija itin jautri, tad daugiau informacijos negali suteikti.

Vaikų teisių specialistams šeima nebuvo žinoma

Agentūra BNS savaitės pradžioje skelbė, kad ši šeima anksčiau nebuvo žinoma vaiko teisių specialistams. Jų žiniomis, šeimoje yra daugiau vaikų.

BNS taip pat skelbė, kad Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Gedas Batulevičius pirmadienį sakė, jog vaiko teisių specialistai bendrauja su medikais bei moterimi ir aiškinasi situaciją.

„Šiuo metu vertinama šeimos situacija, bendraujama su sveikatos specialistais, žiūrima, kokios pagalbos reikės šeimai“, – sakė jis.

Pasak G.Batulevičiaus, apie gimdymą tarnybas informavo giminaičiai.

„Tai nėra dažnas atvejis“, – apie neblaivią gimdyvę sakė vaiko teisių tarnybos atstovas.

Kad girta gimdyvė - pareigūnė, iškart pranešta nebuvo

Apie tai, kad neblaivi gimdyvė Vilniuje yra policijos pareigūnė neskelbęs Policijos departamentas teigia, jog buvo pateikta pirminė informacija apie įvykį.

„Apie įvykį buvo paskelbta pirminė gauta informacija ir ikiteisminis tyrimas dar nebuvo pradėtas“, – BNS penktadienį atsiųstame komentare teigė departamentas.

Neblaivi moteris kūdikį pagimdė praėjusį šeštadienį. Kad tai – pareigūnė, Vilniaus apskrities policijos atstovai patvirtino šį penktadienį. Skelbtoje įvykių suvestinėje ši informacija nebuvo pateikta.

„Moteris neina užimamų pareigų ir yra nėštumo ir gimdymo atostogose. Surinkus pakankamai duomenų ir pradėjus ikiteisminį tyrimą, žiniasklaidai buvo patvirtinta informacija, kad moteris yra pareigūnė“, – informavo departamentas.

Paprastai įvykius, kurie yra susiję su pareigūnais ir tarnautojais, Policijos departamentas savo suvestinėje išskiria iš kitų įvykių ir nurodo asmens užimamas pareigas.

Pranešama ir apie tuos įvykius, į kuriuos pareigūnai pateko būdami ne tarnybos metu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.