Pykčio proveržis Jurbarko krašto globos namuose: 13-metei surengtas „savas“ teismas

Aiškėja naujos detalės dėl Viešvilės miestelyje (Jurbarko r.) esančioje vaikų globos įstaigoje įsiplieskusio kivirčo, kurio metu buvo išplūsta ir sumušta 13 metų auklėtinė. Taip pat policija pranešė, jog penktadienį dėl smurto iškelta baudžiamoji byla.

 Policija iškėlė baudžiamąją bylą dėl smurto prieš nepilnametę Viešvilės (Jurbarko r.) globos įstaigoje.
 Policija iškėlė baudžiamąją bylą dėl smurto prieš nepilnametę Viešvilės (Jurbarko r.) globos įstaigoje.
 Policija iškėlė baudžiamąją bylą dėl smurto prieš nepilnametę Viešvilės (Jurbarko r.) globos įstaigoje.<br> Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
 Policija iškėlė baudžiamąją bylą dėl smurto prieš nepilnametę Viešvilės (Jurbarko r.) globos įstaigoje.<br> Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 21, 2020, 11:44 AM, atnaujinta Feb 21, 2020, 2:14 PM

Naujienų portalą lrytas.lt pasiekė informacija, jog į „Skalvijos namus“ praėjusio šeštadienio popietę įsiveržusi 49 metų viešvilietė yra smurtą patyrusios kitos mergaitės mama.

Šaltiniai pranešė, jog 13-metė globotinė esą visai neseniai buvo sumušusi šios moters dukrą, o pastarosios mama neapsikentusi nutarė surengti skriaudikei savo „teismą“.

Marijampolės policijos atstovas spaudai Renatas Siaurusaitis naujienų portalui lrytas.lt pranešė, jog pareigūnams minėta informacija yra žinoma, šiuo metu ji tikrinama.

Įpykusi vietos gyventoja į „Skalvijos namus“ įsiveržė apie 14 valandą. Globos įstaigoje ji nedirba, jos dukra ten negyvena.

Pedagogų akivaizdoje globos namų auklėtinė buvo iškoneveikta, sulaukė smūgių. Apie šį atvejį buvo nedelsiant pranešta teisėsaugai ir vaiko teisių apsaugos specialistams.

„Vasario 15 dieną, apie 13 val. 58 min. iš vaikų globos namų, esančių Jurbarko r. sav., Viešvilėje, buvo gautas globotinės (g. 2006 m.) pranešimas, kad prieš ją smurtavo moteris (g. 1970 m.), dėl ko ji patyrė fizinį skausmą. Į įvykio vietą buvo iškviestos Valstybės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos Tauragės skyriaus specialistės“, – pranešė policijos atstovai.

„Jei ir buvo sužalojimų, tai jie nežymūs. Tačiau į bet kokį smurto ar bandymo smurtauti prieš vaikus atvejį reaguojama labai rimtai“, – tvirtino „Skalvijos namų“ direktorius Nerijus Jarilinas. Konflikto priežasčių jis teigė nežinantis.

Globotinė šioje įstaigoje apsigyveno prieš porą mėnesių. Informacija apie ją – prieštaringa: pasak N.Jarilino, paauglė ramaus būdo, nėra linkusi bėgti, nekelia personalui kitų rūpesčių.

Tačiau portalo kalbinti šaltiniai pateikė kitą vaizdą – nepilnametė esą gana sunkaus būdo, smurtavo prieš kitą mergaitę.

Tai toli gražu ne pirmas atvejis, kai Jurbarke ir jo apylinkėse per pastaruosius nepilnus metus įvyksta su nepilnamečiais susiję skaudūs konfliktai ir net itin žiaurūs nusikaltimai.

Vasario pradžioje Jurbarko sporto klube „Pantera“ buvo žiauriai sumuštas 12 metų berniukas – po 13-mečio moksleivio smūgių jam lūžo krūtinkaulis.

Praėjusiais metais Jurbarką sukrėtė brutalūs paauglių nusikaltimai – buvo įvykdyta žmogžudystė, išprievartauta ir itin žiauriai sumušta vietos moksleivė, grupė paauglių įžūliai įsiveržė į dziudo sporto klubą, kur norėjo sumušti moksleivę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.