Prancūzai sulaikė benziną iš naftotiekio vogusį lietuvį: galėjo sukelti sprogimą

Prancūzijoje, Valduazos (Val d’Oise) regione į šiaurę nuo Paryžiaus sulaikytas 53-ejų lietuvis, tiesiai iš naftotiekio susiruošęs pavogti 20 tūkst. litrų benzino.

Prancūzijoje, Valduazos (Val d’Oise) regione į šiaurę nuo Paryžiaus sulaikytas 53-ejų lietuvis, tiesiai iš naftotiekio susiruošęs pavogti 20 tūkst. litrų benzino.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Prancūzijoje, Valduazos (Val d’Oise) regione į šiaurę nuo Paryžiaus sulaikytas 53-ejų lietuvis, tiesiai iš naftotiekio susiruošęs pavogti 20 tūkst. litrų benzino.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2020, 3:13 PM, atnaujinta Feb 28, 2020, 3:16 PM

Prancūzijos pareigūnai pranešė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas „dėl vagystės ir dalyvavimo organizuotoje grupuotėje ruošiantis nusikaltimui“.

Kol vyksta tyrimas, lietuvio tapatybė neatskleidžiama.

Vyras vasario 21 dieną buvo sulaikytas Kurdimanšo (Courdimanche) miestelyje tuo metu, kai jau buvo susiruošęs tiesiai iš naftotiekio, jungiančio Prancūzijos šiaurės vakarų uostamiestį Havrą ir Paryžiaus priemiestį Ženvilijie (Gennevilliers) siurbti benziną.

Šalia stovėjusiame įtariamojo sunkvežimyje Prancūzijos pareigūnai aptiko dvidešimt 1000 litrų talpos cisternų.

Policininkai naftotiekį pradėjo stebėti tuomet, kai jį prižiūrinti bendrovė nustatė, jog nuo 2019 metų pabaigos pakeliui iš Havro į Ženvijie kažkaip dingsta tūkstančiai litrų benzino.

Dabar prancūzai sieks išsiaiškinti, kas yra sulaikyto lietuvio, policininkų įvardinto tik kaip smulki žuvytė, užsakovai ir kam buvo tiekiamas kuras.

Šalies teisėsaugininkai pabrėžia, jog tokia vagystė ne tik padaro materialinės žalos, bet yra ir labai pavojinga. Laukinis benzino nuleidinėjimas tiesiai iš naftotiekio gali sukelti milžinišką sprogimą.

Taip pat, jeigu vagių įrengtas nutekinimo vamzdis trūktų, avarija padarytų didelę žalą gamtai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.