Klaipėdietis nelegaliai pardavinėdavo galimybę pigiau žiūrėti palydovinės televizijos programas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje baigtas ir kaltinamuoju aktu į teismą perduotas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto autorių teisių ar gretutinių teisių techninių apsaugos priemonių pašalinimo.

Klaipėdietis nelegaliai pardavinėdavo galimybę pigiau žiūrėti palydovinės televizijos programas.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Klaipėdietis nelegaliai pardavinėdavo galimybę pigiau žiūrėti palydovinės televizijos programas.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2020, 9:19 AM, atnaujinta Mar 3, 2020, 9:22 AM

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, šis tyrimas pradėtas gavus informaciją iš Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato, kad grupė asmenų, tarp kurių yra Ukrainos, Vokietijos ir kitų šalių piliečiai bei vienas 1974 m. gimęs klaipėdietis, nuo 2013 m. sausio 1 d. iki 2018 m. gruodžio mėn. neteisėtai pašalinę mokamų palydovinės televizijos transliuotojų technines apsaugos priemones už periodines įmokas gyventojams suteikdavo galimybę žiūrėti palydovinę televiziją, už paslaugas asmenims mokant ne teisėtiems transliuotojams, o jiems.

Įtariamieji naudojo serverį su specialia „cardsharing“ programa, bei kitas programines įrangas, kurių pagalba buvo atkoduojamas palydovinis signalas be legalios atkodavimo kortelės. Savo paslaugas klaipėdietis siūlė internetiniame tinklapyje.

Pareigūnai nustatė, jog įtariamieji pigesnėmis paslaugomis sugundė ne mažiau nei 327 asmenis.

Už tokio pobūdžio nusikalstamą veiką asmenys gali būti nusbausti bauda, arba areštu arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.