Nuo pasieniečių sprukę kontrabandininkai automobiliu išvertė tvorą, rėžėsi į medį ir plaukė per upę

Šalčininkų rajone nuo pasieniečių sprukęs kontrabandininkas nesuvaldė automobilio „Mercedes-Benz ML“, nulėkė nuo kelio, išgriovė sodybos tvorą ir rėžėsi į medį. Bėglių paieškai buvo pakeltas VSAT sraigtasparnis ir panaudotas tarnybinis šuo. Automobilyje pasieniečiai aptiko daugiau kaip 15 tūkst. pakelių cigarečių.

Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 9, 2020, 11:58 AM

Šeštadienį popiet VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai patikrino vietovę ties Šalčininkų rajono Šadžiūnų kaimu. Turėta žinių, kad čia gali būti bandoma gabenti neteisėtą krovinį. Pasieniečiai užfiksavo nuo valstybės sienos su Baltarusija Lietuvos teritorijos gilumon važiuojantį automobilį „Mercedes-Benz ML“.

Jo vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti ir padidinęs greitį nulėkė Girdžiūnų kaimo link. Jo prieigose, už maždaug už 6 kilometrų nuo stabdymo vietos, prie vairo sėdėjęs asmuo nesuvaldė milžinišku greičiu važiavusio „Mercedes-Benz ML“, nulėkė nuo kelio, perlėkė pakelės griovį, nuvertė čia buvusią sodybos tvorą ir šonu trenkėsi į medį.

Iš paskos važiavę pasieniečiai matė, kaip iš automobilio iššoko du asmenys, kurie puolė į čia pat tekančią Gaujos upę ir ją perplaukę pasislėpė miške.

Teritorijos apžiūrai pasieniečiai pasitelkė kolegas iš Aviacijos valdybos, kurie netrukus sraigtasparniu „Eurocopter“ pakilo iš bazės Trakų rajone ir pradėjo žvalgybą iš oro. Taip pat į įvykio vietą buvo iškviestas VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi.

Vieną bėglį pasieniečiams pavyko sulaikyti Maciukų miške, Šalčininkų rajono Vaškelių kaimo prieigose. Paaiškėjo, kad jis yra 29 metų Šalčininkų rajono gyventojas. Pirminiais duomenimis, jis yra automobilio keleivis. Antram kontrabandininkui pavyko pasislėpti, jo tapatybė nustatinėjama.

Likimo valiai paliktame „Mercedes-Benz ML“ pasieniečiai rado 15 tūkst. 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis cigaretėmis.

Tą pačią dieną jungtinės kelių VSAT padalinių pajėgos atliko kratą sulaikytojo gyvenamojoje vietoje Šalčininkų rajone. Čia aptikta dar 10 pakelių neteisėtai turėtų cigarečių ir 71 įvairaus kalibro šovinys.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Ištyrus rastus šovinius taip pat bus priimtas sprendimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo už neteisėtą šaudmenų laikymą.

Šalčininkų rajono gyventoją po apklausos VSAT pareigūnai uždarytė į areštinę. Cigaretės ir automobilis saugomi G.Žagunio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.