Posėdis dėl kardomosios priemonės pratęsimo Algirdui Paleckiui vyks nuotoliniu būdu

Trečiadienį Šiaulių apygardos teismas spręs, kokią kardomąją priemonę pritaikyti šnipinėjimu kaltinamam 49 metų Algirdui Paleckiui.

 Šnipinėjimu kalinamas A.Paleckis šiuo metu yra suimtas.<br> M.Patašiaus nuotrauka
 Šnipinėjimu kalinamas A.Paleckis šiuo metu yra suimtas.<br> M.Patašiaus nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2020, 4:44 PM

Šiuo metu A.Paleckiui yra skirta kardomoji priemonė – suėmimas. Šios kardomosios priemonės terminas baigiasi kovo 26 dieną.

Klausimą dėl kardomosios priemonės taikymo A.Paleckiui buvo nuspręsta išspręsti dar nesibaigus anksčiau paskirtos kardomosios priemonės galiojimo terminui.

Ar suėmimo terminas jau ilgą laiką už grotų leidžiančiam A.Paleckiui bus pratęstas, ar paskirta kita kardomoji priemonė Šiaulių apygardos teismo teisme bus nuspręsta per trečiadienį surengtą posėdį.

Šis procesinis veiksmas turės būti atliktas vyriausybės paskelbto karantino metu. Kadangi kaltinamasis pageidavo dalyvauti jo likimą lemsiančiame teismo posėdyje, jo dalyvavimą nuspręsta užtikrinti pasinaudojus nuotolinio vaizdo priemonėmis.

Kardomosios priemonės paskyrimo klausimą Šiaulių apygardos teismas spręs todėl, kad būtent jis ir nagrinės baudžiamąją bylą, kurioje A.Paleckis ir 49 metų Deimantas Bertauskas yra kaltinami šnipinėjimu Rusijos žvalgybai organizuotoje grupėje kartu su Rusijos Federacijos žvalgybos darbuotoju bei kitais Rusijos piliečiais, vienas iš kurių teismo pripažintas kaltu sausio 13-osios byloje.

Bylos duomenimis, kaltinamiesiems inkriminuota nusikalstama veika buvo vykdoma nuo 2017 metų vasario iki 2018 metų spalio mėnesio.

Kada bus pradėta ši visuomenėje itin didelio atgarsio sulaukusi baudžiamoji byla, dar nenuspręsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.