Teisininku apsimetinėjęs vyras stos prieš teismą dėl sukčiavimo

Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorė Daina Songailienė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje sukčiavimu ir dokumento suklastojimu bei disponavimu suklastotu dokumentu kaltinamas vienas jau 3 kartus už panašias nusikalstamas veikas teistas Šiaulių rajono gyventojas. Vyras taip pat formaliai vadovavo vienai uždarajai akcinei bendrovei, kuria pasinaudojęs, galimai darė nusikalstamą veiką.

Teisininku apsimetinėjęs vyras stos prieš teismą dėl sukčiavimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisininku apsimetinėjęs vyras stos prieš teismą dėl sukčiavimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2020, 10:16 AM, atnaujinta Mar 18, 2020, 10:18 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Šiaulių apskrities VPK Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, metu nustatyta, kad 41-erių kaltinamasis, prisistatęs bendrovės vadovu, sudarė fiktyvią sutartį – susitarimą dėl teisinių paslaugų teikimo su viena Panevėžyje veikiančia mažąja bendrija. Šio susitarimo pagrindu uždaroji akcinė bendrovė, neva priklausanti neegzistuojančiai įmonių grupei, turėjo teikti teisines paslaugas kitai susitarimo šaliai, o neegzistuojančios įmonių grupei priklausantys ir su ja bendradarbiaujantys advokatai, teisininkai, advokato padėjėjai ir kiti specialistai, turėjo teikti kokybiškas teisines paslaugas.

2018 metų spalio–gruodžio mėnesiais mažoji bendrija apmokėjo kaltinamojo pateiktas 9 sąskaitas faktūras už įvairias teisines paslaugas, žyminio mokesčio sumokėjimą teismui, nors tyrimo metu surinktais duomenimis, realiai šie iš sutarties kilę įsipareigojimai nebuvo vykdomi arba buvo vykdomi netinkamai.

Dažnu atveju pareigų vykdymas buvo imituojamas, be to kaltinamasis savo tikslui pasiekti panaudojo žinomai netikrą dokumentą – Šiaulių apygardos teismo nutartį civilinėje byloje, taip siekdamas pagrįsti neva reikalingą sumokėti trūkstamą žyminį mokestį.

Kaltinamasis, piktnaudžiaudamas pasitikėjimu ir panaudodamas žinomai netikrą dokumentą, per šiuos kelis mėnesius įgijo svetimą 3918 eurų vertės turtą.

Baudžiamoji byla perduota Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.

Baudžiamasis kodeksas už sukčiavimą numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų, o už dokumento klastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu – baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.