Žemaitiją šiurpinusiai vagių trijulei – skaudus smūgis

Šie jaunuoliai įtariami per porą savaičių padarę 18 vagysčių ir įsilaužimų į Mažeikių, Akmenės rajonuose veikiančias parduotuves, vaistines, kirpyklas, bažnyčias.

Teismas leido vagių gaujos narius suimti - nepilnamečiai izoliuoti nuo visuomenės mėnesiui, pilnametis - trim.<br>G.Šiupario nuotr.
Teismas leido vagių gaujos narius suimti - nepilnamečiai izoliuoti nuo visuomenės mėnesiui, pilnametis - trim.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-20 16:25, atnaujinta 2020-03-20 16:29

Šie jaunuoliai įtariami per porą savaičių padarę 18 vagysčių ir įsilaužimų į Mažeikių, Akmenės rajonuose veikiančias parduotuves, vaistines, kirpyklas, bažnyčias.

Mažeikiškiai nusikaltėliai išsiskyrė vieningu braižu – ne tik vogė, bet ir niokojo svetimą turtą. Pirminiais skaičiavimais, jų grobis buvo gerokai menkesnis nei vandališku elgesiu padaryta žala.

Įsilaužimams pasipylus kaip iš gausybės rago, Mažeikių, Akmenės ir Telšių policijos pareigūnai suvienijo jėgas, kad sustabdytų vandalus. Bendromis pastangomis pavyko išsiaiškinti, kad siaučia anksčiau už vagystes kalėjęs 22 metų mažeikiškis, su dviem Mažeikiuose gyvenančiais talkininkais – dėl nusikaltimų į teisėsaugininkų akiratį jau patekusiais nepilnamečiais šešiolikamečiu ir septyniolikamečiu.

Trijulę sučiupti pavyko ketvirtadienį. Išvakarėse gauja kaip reikiant pasismagino Viekšniuose (Mažeikių r.) – trečiadienio naktį bandė įsilaužti arba įsilaužė į miestelio mokyklos valgyklą, dvi parduotuves, bažnyčios zakristiją, vaistinės muziejų.

Mažeikių policijos viršininkas Saulius Bumblys pasidžiaugė bendru kelių komisariatų kriminalistų darbu, kuris padėjo nutraukti išpuolių virtinę: „Paskelbtas karantinas, gyventojai sunerimę dėl koronaviruso, o dar prasidėjo ir įsilaužimai, vagystės“.

Mažeikiuose sučiupti nusikaltėliai pernelyg nesispyriojo. Jie prisipažino dėl daugumos nusikalstamų veikų. „Manome, kad nusikaltimų sąrašas gali dar prasiplėsti, nes akivaizdu, kad ne visi žmonės apžiūrėjo vasarnamius, sodo namelius, kitą turtą“.

Vagys įsibrovė į tris bažnyčias Mažeikiuose, Tirkšliuose (Mažeikių r.) ir Ventoje (Akmenės r.). Maldos namuose nusikaltėlių grobis buvo menkas, nes aukų dėžutėse pinigai nebuvo paliekami. Tik vienoje dėžutėje jiems pavyko rasti paaukotus 5 eurus.

Kur kas didesnį grobį jie išsitempdavo iš parduotuvių, nes jose rasdavo ir maisto produktų, ir svaigalų, ir pinigų. Vienoje parduotuvėje jiems pavyko iš administracinėse patalpose laikyto seifo pagrobti 300 eurų.

Trijulė siautė nedidelėje teritorijoje, todėl pareigūnai nutarė, kad tai – vietinių išpuoliai. Nuojautą sustiprino ir tas pats nusikaltimų braižas, todėl akys nukrypo į anksčiau panašių išpuolių surengusius asmenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: LB komentarai apie ekonomikos raidą ir naujausias prognozes