Šiauliuose prieš teismą stos du jauni vyrai, reketavę neįgalų vaikiną

Šiauliuose gyvenančio neįgalaus vaikino terorą praėjusių metų vasarą nutraukė ryžtinga jo kaimynė, paskambinusi policijai ir pranešusi apie reketą, nuo kurio kenčia ir yra paniškai įbaimintas gretimame bute gyvenantis vaikinas. Ji paskambino tuo metu, kai reketininkai eilinį kartą pasirodė jų gyvenamajame name.

Šiauliuose du niekšai į neįgalaus vaikino už nieką reikalavo 200 eurų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Šiauliuose du niekšai į neįgalaus vaikino už nieką reikalavo 200 eurų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-10 09:24, atnaujinta 2020-04-10 14:48

Kaip pranešė Šiaulių apskrities VPK, atvykę policijos pareigūnai sulaikė 35 ir 24 metų šiauliečius, iš vaikino reikalavusius 200 eurų. Abu jie atsidūrė areštinėje. Dėl turto prievartavimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jaunesniajam po pusės metų suėmimo buvo taikyta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu, o vyresnysis teismo laukia už grotų.

Po įtariamųjų sulaikymo policijos pareigūnai turėjo raminti jų įbaugintą ir iš baimės virpantį vaikinuką, kuris vis nesijautė saugus ir vis klausinėjo, ar tikrai už durų nebėra įtariamųjų. Medikai vėliau konstatavo, kad dėl patirtų išgyvenimų nukentėjusiajam buvo sutrikdyta psichikos sveikata.

Tyrimo metu nustatyta, kad pirmas vaikino ir turto prievartautojų susitikimas įvyko liepos 7-ąją bendrabučio tipo gyvenamajame name, kuriame nukentėjusysis gyveno ir kuriame anksčiau gyveno vienas įtariamųjų. Prie parūkyti į bendro naudojimo balkoną išėjusio negalią turinčio vaikino prisikabino du čia taip pat rūkę nepažįstami vyrai, kurie pareikalavo atiduoti skolą. Neva, pieš keletą metų vaikino draugė iš jų pavogė 500 litų, tai dabar šis už ją privaląs atiduoti 200 eurų.

Neįgalus vaikinas dar bandė aiškinti, kad jis jų nepažįsta ir negali būti skolingas, tačiau vėliau suprato, kad ginčytis beprasmiška, nes nepažįstamieji tą istoriją sugalvojo tam, kad iš jo atimtų pinigus. Atvykėliai kalbėjo įžūliai, grėsmingai ir iš jų kalbos jaunuolis suprato, kad, jei jiems nesumokės 200 eurų, tai jie jį sumuš. Į policiją vaikinas neskambino, nes reketininkai prigrasino, kad jei jis taip padarys, tai bus išvežtas į mišką ir pakastas.

Po poros dienų istorija pasikartojo tik baisesniu scenarijumi. Išėjęs į balkoną parūkyti vaikinas tų pačių nepažįstamųjų buvo sugriebtas už juosmens bei kojų, pakeltas nuo žemės ir nešamas prie ketvirto aukšto balkono turėklų grasinant:“arba duodi 50 eurų, arba tuoj tave išmesim per balkoną“.

Tuo metu balkone rūkęs kaimynas įsiaudrinusius reketininkus sutramdė, liepdamas jiems ramintis. Paskui grįžtantį į savo kambarį vaikiną nusekė ir jo skriaudikai, kurie čia jį sumušė, reikalavo prisipažinti dėl vagystės ir sumokėti 200 eurų. Priešingu atveju grasino nužudyti. Išeidami jaunuolio skriaudikai pagrobė ant spintelės buvusius septynis eurus.

Liepos 11-ąją, apie pietus, vaikinas pamatė, kad skriaudikai vėl artėja prie jo gyvenamojo namo. Išsigandęs susitikimo su jais ir nenuspėjamų šio susitikimo pasekmių, jaunuolis panikuodamas įpuolė pas priešais gyvenančią kaimynę, kuri tuoj pat paskambino bendruoju pagalbos telefonu.Operatyviai atvykę Šiaulių policijos pareigūnai įtariamuosius sulaikė.

Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo jau baigė ir baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti teismui.Baudžiamasis kodeksas už šių asmenų padarytą nusikalstamą veiką numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.