Pasieniečių susektą pažeidėją sulaikė Baltarusijos pareigūnai

Užfiksavę, kad Varėnos rajono gyventojas neteisėtai perėjo sieną, VSAT pareigūnai apie tai informavo kolegas Baltarusijoje. Šie pažeidėją sulaikė ir po dviejų parų perdavė Lietuvos pasieniečiams.

 Sulaikytas pažeidėjas po dviejų parų grąžintas į Lietuvą.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas pažeidėjas po dviejų parų grąžintas į Lietuvą.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2020, 9:27 AM, atnaujinta Apr 16, 2020, 9:29 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pirmadienį naudodamiesi sienos kontrolės įranga VSAT Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų pasienio užkardos pareigūnai užfiksavo sienos pažeidimą. Varėnos rajono Strėžiūnų kaimo prieigose iš Lietuvos teritorijos į Baltarusiją neteisėtai įėjo asmuo.

Purvėnų pasieniečiai informaciją perdavė kolegoms Baltarusijoje. Šie netrukus pranešė, kad savo teritorijoje sulaikė neteisėtai sieną kirtusį vyrą. Jis neturėjo asmens tapatybės patvirtinančių dokumentų. Kaip vėliau paaiškėjo, kad tai buvo 23 metų Varėnos rajono gyventojas.

Sulaikytąjį Baltarusijos pasieniečiai 2 paroms uždarė į areštinę. Vėliau jie pagal savo šalies teisės aktus sienos pažeidėjui skyrė administracinę nuobaudą ir tam tikram terminui uždraudė atvykti į Baltarusiją. Trečiadienį apie vidudienį Baltarusijos pareigūnai Varėnos rajono gyventoją per tarptautinį Šalčininkų kontrolės punktą perdavė Lietuvos pasieniečiams.

Nustatyta, kad prieš pereidamas sieną Varėnos rajono gyventojas Lietuvos pusėje neteisėtai pateko į šioje vietovėje nužymėtą valstybės sienos apsaugos zoną. Į ją įžengti galima tik turint VSAT leidimą. Beje, tokį pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą vyras padarė jau antrąkart. Dėl to dabar jam buvo skirta 150 eurų bauda.

Taip pat VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Atlikus visus formalumus ir įpareigojimus Varėnos rajono gyventoją pasieniečiai pristatė į namus privalomai 14 dienų saviizoliacijai. Vyrui VSAT pareigūnai taip pat įteikė šaukimą po dviejų savaičių atvykti apklausai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.