Pasinaudojęs geru oru, vaikinas nusprendė užsukti verslą – vogti ir pardavinėti dviračius

Šiaulių apskrities policija paskelbė apie dviračių ar paspirtukų vagišių. Vis dėlto vienas Radviliškio gyventojas pastojo kelią šiam svetimą turtą besisavinusiam piktadariui.

Vyrukas teisėsaugai žinomas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vyrukas teisėsaugai žinomas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vyrukas teisėsaugai žinomas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vyrukas teisėsaugai žinomas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 21, 2020, 11:43 AM

Kovo antroje pusėje Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnus užplūdo pranešimai apie dviračių vagystes iš sandėliukų ar namo laiptinių. Kas pasigedo vieno dviračio, kas – dviejų, o kas ir elektrinių paspirtukų. Iš viso nukentėjo septyni miesto gyventojai. Vagysčių epopėją nutraukė akylas vienos nukentėjusiosios sūnus.

Sužinojęs, kad įsibrovus į jo motinos sandėliuką buvo pavogtas dviratis, jis nepatingėjo panaršyti interneto erdvėse ir viename interneto portale aptiko skelbimą su parduodamo dviračio nuotrauka, kuris buvo identiškas pavogtajam. Vyras susisiekė su pardavėju, pareiškė norą pirkimo sandėriui ir, sutaręs susitikti vienoje Kauno degalinėje, apie situaciją informavo policijos pareigūnus.

Kauno pareigūnai sulaikė dviratį atgabenusį pardavėją ir informaciją perdavė Radviliškio tyrėjams. Tačiau paaiškėjo, kad tai – ne po Radviliškio sandėliukus šeimininkavęs asmuo. Tyrimo metu nustatyta,kad pardavėjas dviratį, kuris į Kauną buvo atgabentas maršrutiniu autobusu, pats buvo ką tik nusipirkęs internetu.

Pareigūnams pavyko nustatyti jo siuntėją. Tai – 23 metų Šiaulių gyventojas. Nors vaikinas ir jaunas, tačiau jo biografija spalvinga - teistumais už sukčiavimą, vagystes, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis.

Kadangi pavasarį dviratis yra paklausi prekė, tad šiaulietis surezgė planą pasipelnyti prekiaudamas vogtais dviračiais. Matyt vaikinui pasirodė, kad juos vogti svetimame mieste yra saugiau, tad savo sumanymo įgyvendinimo vieta pasirinko Radviliškį. Autobusu pasiekęs šį miestą, jis klaidžiodavo jo gatvėmis, patekdavo į gyvenamųjų namų rūsius ir, nudaužęs sandėliuko spyną, išsivarydavo dviratį, kurį autobusu parsiveždavo į Šiaulius.

Po kelių dienų interneto skelbimų portaluose vaikinas paskelbdavo apie pigiai parduodamus dviračius ir juos sėkmingai bei greit parduodavo. Pavyzdžiui, du dviračius, kurių vertė – 560 eurų, jis pardavė už 140 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.