Keturi biržiečiai bus teisiami dėl svetimoje sodyboje surengtos egzekucijos

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą dėl itin žiauriai sumušto biržiečio. Vyrą keturi užpuolikai spardė, mušė kumščiais ir metalinėmis lazdomis.

Bylos dokumentai: keturi biržiečiai bus teisiami dėl svetimoje sodyboje surengtos egzekucijos.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Bylos dokumentai: keturi biržiečiai bus teisiami dėl svetimoje sodyboje surengtos egzekucijos.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2020, 2:12 PM, atnaujinta Apr 29, 2020, 2:19 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, į sodybą Biržų rajone policija ir greitosios pagalbos medikai skubėjo praėjusių metų liepos vakarą. Bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs sodybos savininkas pranešė, kad grįžęs į namus rado kieme gulintį stipriai sumuštą pažįstamą vyrą. Vėliau paaiškėjo, kad svečias buvo užpultas ir sužalotas šeimininko bei dar vieno vyro akivaizdoje. Tai padarė į sodybą atvažiavę 4 jauni vyrai.

Nuvežtam į ligoninę biržiečiui buvo nustatyti daugybiniai viso kūno sumušimai ir lūžiai. Teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad jam buvo suduota ne mažiau kaip 22 smūgiai ir padarytas sunkus sveikatos sutrikdymas.

Nors nukentėjusysis atsisakė pareigūnams paaiškinti sužalojimo aplinkybes ir niekam pretenzijų nereiškė, šis brutalus nusikaltimas buvo išaiškintas, įtariamieji nustatyti.

Kaltinimai dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų, veikiant bendrininkų grupėje, pareikšti 4 biržiečiams: 34 metų A.A., 36 metų R.R., 37 metų D.S. ir 39 metų A.T. Baudžiamasis kodeksas už tai numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 12 metų.

Byla perduota nagrinėti į Panevėžio apygardos teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.