Į teismą siunčiami ne tik COVID-19 sergantys bėgliai – šį kartą aiškintis turės sergantis tuberkulioze

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas iš Santaros klinikų Vaistams atsparios tuberkuliozės skyriaus pabėgusį pacientą pripažinti kaltu dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo.

 Į teismą siunčiami ne tik COVID-19 sergantys bėgliai – šį kartą aiškintis turės sergantis tuberkulioze.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Į teismą siunčiami ne tik COVID-19 sergantys bėgliai – šį kartą aiškintis turės sergantis tuberkulioze.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2020, 9:46 AM, atnaujinta May 27, 2020, 9:52 AM

Kaip pranešė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, š.m. gegužės 12-osios vakare Vilniaus rajono gyventojas, medicinos personalo informuotas apie tai, kad neturi teisės pasišalinti iš Santaros klinikų Vaistams atsparios tuberkuliozės skyriaus, nes serga atvira plaučių tuberkuliozės forma, savavališkai išėjo iš gydymo įstaigos patalpų. Iki kitos dienos ryto, kol pats grįžo į ligoninę, vyriškis be jokių apsaugos priemonių klaidžiojo Vilniaus gatvėmis, taip sukeldamas pavojų kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga infekcine liga.

Tyrimui vadovavęs prokuroras prašo teismo Vilniaus rajono gyventojui skirti vienerių metų laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant jį per visą laisvės apribojimo laikotarpį nepasišalinti iš gydymo įstaigos ir nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Atsižvelgdamas į tai, kad vyriškis pripažino savo kaltę, nuoširdžiai dėl to gailėjosi bei į tai, jog baudžiamoji byla baigiama teismo baudžiamuoju įsakymu, prokuroras siūlo bausmę jam sumažinti trečdaliu ir paskirti galutinę bausmę – laisvės apribojimą aštuoniems mėnesiams.

Prokuroro pareiškimas dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu perduotas Vilniaus miesto apylinkės teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.