Vilniuje automobilį padegę turto prievartautojai atsidūrė už grotų

Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė tris vyrus, įtariamus turto prievartavimu. Įtariamieji teisėsaugai gerai žinomi, praeityje yra teisti už vagystes, plėšimus, pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, disponavimą narkotinėmis medžiagomis bei kitus nusikaltimus.

Sumušę žmogų turto prievartautojai po kelių dienų padegė jo automobilį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Sumušę žmogų turto prievartautojai po kelių dienų padegė jo automobilį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2020, 2:51 PM

Kovo 22 d. apie 2 val. Vilniuje, Karaliaučiaus gatvėje, tyčia buvo padegtas automobilis „Audi A8“. Kilusio gaisro metu taip pat sudegė automobilis „Renault Laguna“ bei apdegė automobilis „Hyundai Accent“. Dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d.

Sostinės kriminalistai netruko išsiaiškinti, kad prieš padegant automobilį, kovo 20 d. buvo gautas pranešimas, jog Vilniuje, Karaliaučiaus gatvėje, pranešėjas matė, kaip iš juodo mikroautobuso išlipę vyrai apipurškė dujomis nukentėjusįjį ir, sumušę jį, pasišalino. Į įvykio vietą atvykusiems policijos pareigūnams nukentėjusysis pareiškė, kad pretenzijų niekam neturįs.

Ikiteisminio tyrimo metu kriminalistai surinko pakankamai įrodymų – nustatė, kad kovą įtariamieji grasino ir reikalavo iš nukentėjusiojo 10 tūkst. eurų, jų negavę, kovo 20 d. jį sumušė, o po dviejų dienų sudegino jo automobilį.

Gegužės 26 d. įtariamieji sulaikyti, 29 d. jiems paskirtos griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesiams.

Už turto prievartavimą (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 181 str. 2 d.) gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų