Kauniečiui pareikšti įtarimai mušus ir tvirkinus dukrą – bylą keliauja į teismą

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje į ketvirtą dešimtį įžengęs Kauno regiono gyventojas kaltinamas nežymiu ir nesunkiu sveikatos sutrikdymu bei jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimu. Įtariama, kad nuo kaltinamojo nukentėjo jo paties mažametė dukrelė.

Kaunietis įtariamas savo dukters tvirkinimu.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kaunietis įtariamas savo dukters tvirkinimu.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2020, 9:36 AM, atnaujinta Jun 12, 2020, 9:40 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, praėjusių metų pavasarį vieno Kauno regione veikiančio Vaikų dienos centro darbuotojos ant centrą lankančios mažametės kūno pastebėjo mėlynes. Jų buvo ant rankų, kojų, krūtinės, nugaros.

Iš pradžių mergaitė sakė pati užsigavusi žaisdama, tačiau vėliau paaiškino, kad ją namuose mušęs tėtis. Už tai, kad ji nesusitvarkė žaislų, jis dukrą esą mušė mobiliojo ryšio telefono pakrovėjo laidu.

Mergaitė papasakojo, kad nuo tėvo yra nukentėjusi ne tik ji – vyras esą yra mušęs pagaliu ir jos motiną. Įtariant smurtą mergaitė buvo paimta iš namų ir apgyvendinta pas laikinąją globėją. Pastarajai sukėlė įtarimų nevaikiškas mažametės elgesys, todėl globotinę užregistravo psichologo konsultacijai.

Specialistui įtarus, kad mergaitė gali būti patyrusi seksualinę prievartą, jai buvo paskirta ekspertizė. Jos metu ir buvo nustatytai, kad mažametės atžvilgiu tėvas galimai atliko tvirkinamuosius veiksmus.

Prokuroro Virginijaus Mizaro teigimu, išsiaiškinti, kad mažametė galimai buvo šeimoje skriaudžiama, padėjo su vaikais dirbančių specialistų neabejingumas. Gaila, tačiau iš savo motinos pagalbos ir užtarimo mergaitė nesulaukė.

Baudžiamasis kodeksas dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo numato laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų. Už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?