Trys žiaurius nusikaltimus įvykdę lietuviai buvo deportuoti iš Jungtinės Karalystės

Du prievartautojai ir žiaurus nusikaltėlis, kankinę žmogų, norėjusį nusipirkti narkotikų, baigę bausmę, privačiu lėktuvu buvo deportuoti iš Jungtinės Karalystės (JK) į savo tėvynę – Lietuvą.

 Trys žiaurius nusikaltimus įvykdę lietuviai buvo deportuoti iš Jungtinės Karalystės.<br> Lrytas.lt koliažas
 Trys žiaurius nusikaltimus įvykdę lietuviai buvo deportuoti iš Jungtinės Karalystės.<br> Lrytas.lt koliažas
 Lėktuvas.<br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
 Lėktuvas.<br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Policija.<br>123rf.com nuotr.
Policija.<br>123rf.com nuotr.
 Nerijus Radavičius.<br> Policijos nuotr.
 Nerijus Radavičius.<br> Policijos nuotr.
 Vidas Aleksandravičius.<br> Policijos nuotr.
 Vidas Aleksandravičius.<br> Policijos nuotr.
 Tomas Paplauskas.<br> Policijos nuotr.
 Tomas Paplauskas.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 30, 2020, 12:10 PM, atnaujinta Jun 30, 2020, 12:34 PM

Vidaus reikalų sekretorė Priti Patel pasinaudojo Europos Sąjungos (ES) laisvo judėjimo įstatymų spraga, kad visuomenės saugumo sumetimais galėtų juos išvežti iš JK, praneša dailymail.co.uk.

Visi trys vyrai kalėjo už atskirus žiaurius nusikaltimus. Vienas iš jų – Nerijus Radavičius, kuris prievartaudamas 32 m. moterį Aberdynšyre esančiame ūkiniame pastate savo nusikaltimą filmavo.

2016 m. nuteistas N.Radavičius kartu su dviem kitais vyrais naktiniame klube sutiktą moterį nusiviliojo į ūkinį pastatą Fraserburge.

Visi trys vyrai buvo nuteisti už 32 m. moters išžaginimą ir žiauraus akto filmavimą. Vienas iš bendrininkų, pradėjo prievartauti auką, kai ši užmigo.

Tuo metu N.Redavičius neigė išžaginimą tvirtindamas, kad, jo manymu, tai buvo sutartas seksas. Jis buvo nuteistas ketveriems metams ir šešiems mėnesiams.

Škotijos policijos vadovas prievartautojų ataką apibūdino kaip „labai traumuojantį aukos atžvilgiu“.

Po teismos paskelbto nuosprendžio Škotijos policijos vadovas sakė BBC: „Tikiuosi, kad ji galės gyventi kuo geriau, jei tik žinos, kad šie vyrai buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn už padarytus nusikaltimus ir sulaukė didelių laisvės atėmimo bausmių“.

Prie N.Redavičiaus užsakomuoju reisu į Lietuvą prisijungė ir 36 m. Tomas Paplauskas.

T.Paplauskas iš 13 m. jam skirtos bausmės kalėjime praleido šešerius metus. Jis buvo nuteistas už tai, kad užpuolė ir išprievartavo 19-metę merginą, kai ji išėjo iš naktinio klubo Telforde, Šropšyre.

Lietuvio išpuolį BBC apibūdino kaip „ilgą, apgalvotą ir negailestingą“. 2014 m. nuteistas T.Paplauskas paėmė aukos mobilųjį telefoną ir papuošalus. Anot „Shropshire Star“, lietuvis pavogė juos kaip „trofėjus“.

Liudytojas teigė matęs T.Paplauską kartu su bendrininku, kai jie spruko iš nusikaltimo vietos. Vyrai vienas kitams plekšnojo per petį palikę išprievartautą ir apiplėštą auką.

Teisėjas Robinas Onionsas, skelbdamas nuosprendį, sakė: „Tu jai trenkei ir ji parkrito ant žemės, tada tu ją pakėlei ir nusinešei į krūmus, kad niekas nematytų, ką jai darai. Tada tu ją pradėjai prievartauti be jokio pasigailėjimo, tarsi ji nebūtų žmogus, į kurio jausmus reikėtų atsižvelgti. Tada tu palikai ją išnaudotą ir išniekintą, tarsi ji būtų nieko verta. Liudininko papasakotas vaizdas, man niekada neišnyks iš atminties. Tai yra įrodymas, kad abu buvote tokie patenkinti savimi, kad kartu su bendrininku plekšnojote vienas kitam per petį, tarsi būtumėte padarę kažką, kuo galėtumėte didžiuotis“.

Trečiasis vyras, 52 m. Vidas Aleksandravičius, buvo įkalintas dešimčiai metų 2017 m. už savo vaidmenį įkalinant ir kankinant vyrą, kuris atėjo į žiauraus nusikaltėlio namus pirkti narkotikų Gainsboro mieste, Linkolnšyre.

Remiantis „Gainsborough Standard“, 2015 m. auka buvo pakartotinai spardoma ir daužoma, tada ją surakino antrankiais ir kankino vandeniu, pilant jį ant aukos veido prieš tai uždėjus kokį nors skudurą ir taip skandinant auką. Visa ši egzekucija vyko narkotikų prekeivio namuose.

Lietuvio auka teisme pasakojo: „Mano batai ir kojinės buvo atimti. Jie liejo vandenį man ant veido. Aš negalėjau kvėpuoti. Aš panikavau. Tada mano visą mano galvą panardino į kibirą pilną vandens. Mano galva buvo panardinta trisdešimt ar keturiasdešimt sekundžių. Tai jie kartojo kokius 10 kartų. Mano galva buvo panardinama į kibirą ir vėl ištraukiama. Skandinimas baigėsi kai jie pasiėmė lazdą ir pradėjo daužyti man basų kojų padus. Iš skausmo aš ėmiau klykti“.

JK Vidaus reikalų sekretorė, norėdama juos deportuoti, buvo priversta užsakyti lėktuvą, kad būtų tikra, jog šiuos nuskaltėlius pavyks išsiųsti iš šalies.

ES įstatymai numato tam tikrą apsaugą nuo deportacijos, tačiau Europos ekonominės erdvės valstybės žmonės gali būti deportuojami dėl visuomenės saugumo.

Nuo 2010 m. Jungtinės Karalystės vyriausybė išsiuntė daugiau nei 53 000 nusikaltėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.