Latvijos pasieniečiai padėjo sulaikyti Interpolo ieškomą ir iš Vilniaus oro uosto sprukusį Rusijos pilietį

Antradienį vėlų vakarą pabėgo į Lietuvą lėktuvu atvykęs Interpolo ieškomas vyras. Policija pranešė, kad 1969 metais gimęs vyras per patikrą „savavališkai pasišalino nežinoma kryptimi.“

Policija pradėjo pasišalinusio vyro paiešką.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija pradėjo pasišalinusio vyro paiešką.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija pradėjo pasišalinusio vyro paiešką.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Policija pradėjo pasišalinusio vyro paiešką.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Policija pradėjo pasišalinusio vyro paiešką.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Policija pradėjo pasišalinusio vyro paiešką.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 1, 2020, 6:50 AM, atnaujinta Jul 1, 2020, 4:29 PM

Incidentas įvyko apie 22 val. 40 min.

Lrytas.lt trečiadienį susisiekus su VSAT prevencijos skyriaus viršininku Giedriumi Mišučiu, buvo teigiama, kad vyro paieška vis dar tęsiama, tačiau jau tos pačios dienos pavakarę buvo gauta informacija, kad bėglį pavyko pagauti bendradarbiaujant Lietuvos ir Latvijos pasieniečiams.

Bėglio ieškantiems pasieniečiams greitai pavyko nustatyti, kad leidimą gyventi Estijoje turintis Rusijos pilietis, pabėgęs iš oro uosto, Vilniuje pasinaudojo taksi paslaugomis.

Pasienyje su Latvija po kelių valandų VSAT pareigūnai sustabdė ir apklausė taksistą, bėglį iš Vilniaus nugabenusį į kaimyninę šalį. Visa surinkta svarbi informacija buvo perduota Latvijos pasieniečiams, kurie toliau bendradarbiaudami su VSAT pareigūnais ėmėsi paieškos veiksmų savo šalyje.

Latvijos pasieniečiai kolegas Lietuvoje informavo, kad pasitelkus policiją Rusijos pilietis buvo sulaikytas Daugpilio regione.

Detalią patikrą toliau vykdę pasieniečiai nustatė, kad tarptautinę šio asmens paiešką dėl ekonominio pobūdžio nusikaltimo Interpolo kanalais yra paskelbusi Rusija. Kol vyko kontrolės procedūros vyras pasišalino iš oro uosto. Jo dokumentai liko pas VSAT pareigūnus.

Pradėtas ir tarnybinis patikrinimas, kad būtų įvertinti pareigūnų, vykdžiusių patikrą, veiksmai.

Bėglys į Lietuvą atvyko iš Talino, Estijos. Pats esąs Rusijos pilietis, turintis teisę gyventi Estijoje.

Paklausus G.Mišučio, kaip vyras galėjo pasprukti patikros metu, viršininkas paaiškino, kad tuomet buvo kilę klausimų dėl dokumentų, tačiau iškart nebuvo aišku, kad jis yra paieškomas.

„Siekiant nesustabdyti srauto, jis buvo šiek tiek patrauktas, kaip paprastai būna tokiais atvejais, o dokumentai buvo toliau tikrinami kitais kanalais – per duomenų bazes ir pan. Vis dėlto jis jau yra Šengeno erdvėje, turintis leidimą gyventi Estijoje. Kol buvo aiškinami visi klausimai, žmogus pasišalino iš tos vietos. Todėl tarnybinio patikrinimo metu bus žiūrima, kur buvo įvykdytos galimos klaidos, kodėl atsirado tokios galimybės, kad pasišalino dar nebaigus patikros. Nes dokumentai dar buvo tikrinami“, – kalbėjo G.Mišutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.