Tokios meilės trikampio atomazgos Žemaitijoje nesitikėjo niekas: vestuvės – aptaškytos krauju

Klaipėdos rajono gyventoja Edita Gergelienė nuteista už tai, kad suvaržė mylimojo laisvę, jį reketavo ir dar sužalojo. Dar vienas šio krauju apšlakstyto meilės trikampio dalyvis Maksimas Zaicevas atsipirko areštu.

Atstūmusi buvusį savo sugyventinį 40-metį M.Zaicevą moteris greitai susidraugavo su kitu vyru – 47 metų Sauliumi Rimkevičiumi, bet paskui susipyko ir su juo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi  nuotr.
Atstūmusi buvusį savo sugyventinį 40-metį M.Zaicevą moteris greitai susidraugavo su kitu vyru – 47 metų Sauliumi Rimkevičiumi, bet paskui susipyko ir su juo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi  nuotr.
Sunkių kaltinimų prislėgta E.Gergelienė teismo salėje visaip slėpė veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Sunkių kaltinimų prislėgta E.Gergelienė teismo salėje visaip slėpė veidą.<br>G.Pilaičio nuotr.
Maksimas Zaicevas atsipirko švelnia bausme - pasiųstas į areštinę. <br> G.Pilaičio nuotr.
Maksimas Zaicevas atsipirko švelnia bausme - pasiųstas į areštinę. <br> G.Pilaičio nuotr.
Incidentas įsiplieskė užpernai gruodžio 21 dieną Gargžduose, E.Gergelienės namuose. Ketverius metus su M.Zaicevu gyvenusi, po to su juo išsiskyrusi moteris rado bendrą kalbą su S.Rimkevičiumi.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Incidentas įsiplieskė užpernai gruodžio 21 dieną Gargžduose, E.Gergelienės namuose. Ketverius metus su M.Zaicevu gyvenusi, po to su juo išsiskyrusi moteris rado bendrą kalbą su S.Rimkevičiumi.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Atsikratę sužeisto bendrakeleivio M.Zaicevas ir E.Gergelienė nuvyko į Dituvos sodus, kur gyveno kelias paras.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Atsikratę sužeisto bendrakeleivio M.Zaicevas ir E.Gergelienė nuvyko į Dituvos sodus, kur gyveno kelias paras.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Atsikratę sužeisto bendrakeleivio M.Zaicevas ir E.Gergelienė nuvyko į Dituvos sodus, kur gyveno kelias paras.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi  nuotr.
Atsikratę sužeisto bendrakeleivio M.Zaicevas ir E.Gergelienė nuvyko į Dituvos sodus, kur gyveno kelias paras.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi  nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2020-07-25 21:05, atnaujinta 2020-07-25 23:43

Gargžduose gyvenančią 44 metų E.Gergelienę į bėdą įklampino artimi santykiai su ne itin patikimais vyrais.

Atstūmusi buvusį savo sugyventinį 40-metį M.Zaicevą ji greitai susidraugavo su kitu vyru – 47 metų Sauliumi Rimkevičiumi, bet paskui susipyko ir su juo.

Moterį prislėgė sunkūs įtarimai – ji apkaltinta neteisėtai suvaržiusi S.Rimkevičiaus laisvę, prievartavusi jo turtą ir smogusi peiliu. Sunkiai sužalotas vyras buvo paliktas likimo valiai, nors jo gyvybei grėsė mirtinas pavojus.

M.Zaicevas buvo teisiamas už tai, kad padėjo E.Gergelienei, – mušė ir persekiojo S.Rimkevičių, supančiotą virvėmis vežiojo automobiliu, grasino susidoroti, sužalotą išmetė į gatvę ir dingo.

Bylą nagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas E.Gergelienei skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, o jos bendrininkui M.Zaicevui – 40 parų administracinio arešto.

Anksčiau neteista moteris teisme slėpė savo veidą. Po nuosprendžio su ašaromis akyse ji atsisveikino su artimaisiais, draugais, tarp kurių buvo ir nuo jos nukentėjęs S.Rimkevičius.

Pastarasis jokių priekaištų nereiškė – dėl visko, kas įvyko, kaltino pavydų konkurentą M.Zaicevą.

Įsiskolino už vaišingumą

Incidentas įsiplieskė užpernai gruodžio 21 dieną Gargžduose, E.Gergelienės namuose. Ketverius metus su M.Zaicevu gyvenusi, po to su juo išsiskyrusi moteris rado bendrą kalbą su S.Rimkevičiumi.

Iš santaupų ir neįgalumo pašalpų gyvenanti E.Gergelienė kavinėse ir restoranuose virėju dirbusį S.Rimkevičių priglaudė savo namuose. Jis irgi buvo nutraukęs santykius su savo sugyventine.

Tą dieną pora namuose vartojo alkoholį – linksmybės tęsėsi kelias savaites. E.Gergelienė supyko, kad jai už viską tenka mokėti, – S.Rimkevičius už vaišingumą jau buvo įsiskolinęs apie 2000 eurų.

Įnamis skolos nesikratė – pareiškė atsiskaitysiąs vos tiktai gaus atlyginimą iš vienos Palangos kavinės, kurioje vasarą darbavosi. Bet E.Gergelienė norėjo šią problemą išspręsti tuoj pat.

Moteris paskambino M.Zaicevui, paprašė ją ir S.Rimkevičių automobiliu nuvežti į Palangą – ten šis iš darbdavių pasiimsiąs atlyginimą.

Ramino buvęs sugyventinis

„M.Zaicevas bute elgėsi agresyviai – šūkaliojo, kumščiu smogė man į galvą, parkritau ant grindų. Sukėlė pavydo sceną, nors žinojo, kad Editai jo nebereikia. Anksčiau pakeldavo ranką ir prieš ją“, – teisme pasakojo S.Rimkevičius.

Neblaivus S.Rimkevičius tą dieną buvo įsodintas į automobilį ir nugabentas į Palangą. Kartu važiavusi E.Gergelienė irgi buvo įkaušusi. Naujasis draugas kavinėje iš darbdavių pinigų neišsireikalavo.

Trijulei grįžtant atgal konfliktas atgijo – pasipiktinęs, kad S.Rimkevičius automobilyje nerimsta, triukšmauja, be perstojo kalba, M.Zaicevas kelis kartus ranka smogė jam į veidą.

„Nestipriai trinktelėjau, kad nesiblaškytų, nešnekėtų nesąmonių, buvo girtas kaip pėdas“, – teisme pasakojo Anglijos naktiniuose baruose apsaugininku dirbęs M.Zaicevas.

Bet to neužteko, todėl M.Zaicevas bendrakeleiviui rankas ir kojas supančiojo diržais, burną užkimšo medžiagos skiaute. S.Rimkevičius automobilyje buvo kone kniūbsčias.

M.Zaicevas teigė norėjęs išvengti didesnių bėdų: „Žinau, kaip elgtis su išgėrusiais žmonėmis. Nieko nedarysi, bus dar blogiau – mačiau, kaip buvo nužudyti du žmonės.“

Nesuprato, už ką dūris į šoną

Ramindamas S.Rimkevičių buvęs Editos sugyventinis susižalojo ranką – prireikė medikų pagalbos. Sustojo Klaipėdos universitetinės ligoninės kieme ir nuėjo į Priėmimo skyrių.

Tuomet S.Rimkevičius kažkaip sugebėjo išsivaduoti iš pančių. Atidaręs automobilio dureles mėgino pasprukti, bet M.Zaicevas tai pastebėjo ir puolė jo vytis.

Iš automobilio išsiropštusi E.Gergelienė irgi prišoko prie draugo, su kuriuo savo namuose linksminosi kelias savaites. Čiupo už skverno ir suvarė jam peilį į šoną.

S.Rimkevičius susmuko ant žemės dar spėjęs pažvelgti Editai į akis ir ištarti: „Už ką?“

Nors ligoninė buvo šalia, sužalotas vyras kažkodėl buvo nuvežtas į Gargždus ir išmestas Minijos gatvėje. M.Zaicevas ir E.Gergelienė matė, kad jis kraujuoja.

Gatvėje likimo valiai naktį paliktas S.Rimkevičius dar įstengė prišliaužti prie vieno gyvenamojo namo ir paprašyti pagalbos. Po to neteko sąmonės.

Sužalojo ir išmetė gatvėje

Atsikratę sužeisto bendrakeleivio M.Zaicevas ir E.Gergelienė nuvyko į Dituvos sodus, kur gyveno kelias paras.

Chirurgai kovojo dėl smarkiai nukraujavusio S.Rimkevičius gyvybės – jam nustatyti gyvybei pavojingi durtiniai krūtinės ląstos sužalojimai.

Nusikaltimo įrankis, kuriuo E.Gergelienė viešoje vietoje sužalojo vyrą, nerastas. M.Zaicevas teisme nusiplovė rankas – sakė nematęs, kaip moteris švaistėsi peiliu.

„Nežinojau, kad ji pasiėmė peilį. Gal tą, kuris gulėjo virtuvėje, kai dar gyvenau su Edita. Prieš mane ji irgi švaistėsi“, – prisiminimais dalijosi vyras.

Buvęs E.Gergelienės sugyventinis neigė smurtavęs: „Bute ir automobilyje S.Rimkevičiui galėjau tvoti taip, kad neatsikeltų. Koks jis kalinys, jeigu iš virvių išsivadavo per dešimt sekundžių.“

M.Zaicevas tvirtino siūlęsis peiliu sužalotą vyrą palydėti į ligoninę, kur jam būtų buvusi suteikta reikiama pagalba, bet jis esą atsisakęs – kategoriškai reikalavo vežti jį atgal į Gargždus.

Krauju paplūdusį konkurentą išlaipinęs Gargžduose M.Zaicevas iš savo mobiliojo telefono paskambino gelbėtojams – gatvę, kurioje jis buvo paliktas, nurodė E.Gergelienė.

Pora rengiasi tuoktuvėms

Po kurio laiko vyras sulaukė atgalinio skambučio, kad sužalotojo nurodytoje vietoje nėra. Taip ir neaišku, kas iškvietė medikus, – žmonės, kurių pagalbos prašė S.Rimkevičius, ar bendrakeleiviai?

Nukentėjusysis nežino, kodėl E.Gergelienė jam smogusi peiliu: „Aš ir pats to nesuprantu. Dėl to kalčiausias M.Zaicevas – viską jis darė iš pavydo. Edita jo irgi labai bijojo.“

Teisme liudijęs teismo medicinos ekspertas Darius Tamašauskas aiškino, kad E.Gergelienė, kuriai nustatytas emocinis elgesio sutrikimas, tą dieną suvokė savo veiksmus, yra pakaltinama.

Pati E.Gergelienė atsisakė kalbėti, kol teismas neišnagrinės jos advokato Osvaldo Martinkaus prašymo dėl kompleksinės teismo psichiatrinės ekspertizės skyrimo.

Kaltinamosios sveikatą tyrę medikai patvirtino, kad alkoholis gali jai sudrumsti protą, bet apskritai ji yra pakaltinama. S.Rimkevičiui peilį į šoną suvariusi moteris žinojo ir suvokė, ką daro.

Po išpuolių iš E.Gergelienės namų neišvytas S.Rimkevičius džiaugiasi santykiais su ja: „Mes rengiamės susituokti. Kai Editą ištinka pykčio priepuoliai, tik aš žinau, kaip ją nuraminti.“

Atmestas tik vienas kaltinimas dėl sunkiai sužaloto bejėgiškos būklės žmogaus palikimo gatvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.