Pasieniečiai sulaikė suklastotą pažymėjimą turėjusį baltarusį

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė mikroautobuso keleivį baltarusį, kuris turėjo, įtariama, suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.

Baltarusis keliavo mikroautobusu.<br>VSAT nuotr.
Baltarusis keliavo mikroautobusu.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2020, 4:37 PM

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, tikrino iš Lenkijos į Lietuvą įvažiavusio mikroautobuso „Ford Transit“ lietuviškais numeriais keleivių dokumentus.

Juo važiavo Lietuvos įmonėje dirbantys vilkikų vairuotojai, Vakarų Europoje baigę pamainą ir perdavę vilkikus atvykusiems kolegoms.

Pasieniečiai patikrino mikroautobuso keleivių dokumentus. Vienas jų, 47-erių Baltarusijos pilietis, VSAT pareigūnams pateikė ir savo šalyje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Dokumentas VSAT pareigūnams iškart pasirodė įtartinas. Įdėmiau jį ištyrus paaiškėjo, kad baltarusio pažymėjimas, įtariama, yra dalinė klastotė.

Užsienietis buvo išlaipintas iš mikroautobuso, sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Jo bendrakeleiviams, turėjusiems visus tvarkingus dokumentus, leista tęsti kelionę.

Baltarusiui teks atsakyti už disponavimą suklastotu dokumentu ir jo panaudojimą. Dėl to VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.