Į žaidžiančius vaikus Šilutės r. šaudęs ir pataikęs vyras pasigailėjimo nesulaukė

Šių metų pradžioje pneumatiniu pistoletu apsiginklavęs senolis apšaudė tris Traksėdžių (Šilutės r.) progimnazijos mokinius, per pertrauką išėjusius pasivaikščioti į miškelį netoli mokyklos. Į mažamečius taikęs šaulys neprašovė – vienam vaikui kliuvo į pilvą, kitam į klubą, o trečiam nepataikė.

 Prieš teismą stojęs 79 m. senolis dėl šio savo poelgio gailėjosi ir aiškino, jog į vaikus šaudęs, norėdamas juos pagąsdinti, nuvaikyti nuo garažo stogo. Jų sužaloti nenorėjęs.<br> Redakcijos archyvo asociatyvi nuotr.
 Prieš teismą stojęs 79 m. senolis dėl šio savo poelgio gailėjosi ir aiškino, jog į vaikus šaudęs, norėdamas juos pagąsdinti, nuvaikyti nuo garažo stogo. Jų sužaloti nenorėjęs.<br> Redakcijos archyvo asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šilutės naujienų inf.

Aug 26, 2020, 8:39 PM

Prieš teismą stojęs 79 m. senolis dėl šio savo poelgio gailėjosi ir aiškino, jog į vaikus šaudęs, norėdamas juos pagąsdinti, nuvaikyti nuo garažo stogo. Jų sužaloti nenorėjęs.

Ir nors kaltinamasis su vaikais susitaikė, teismas jam skyrė 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmę ir 2500 Eur baudą. Pneumatinis ginklas buvo sunaikintas.

Norėjo pagąsdinti

Teismas nustatė, kad kaltinamasis S. B. 2020 m. sausio 23 d., apie 11 val., už vaikų darželio pastato, be jokios priežasties, pneumatiniu šautuvu „B2“ šovė ne mažiau kaip 3 kartus į mažamečius vaikus. Į du pataikė ir sužalojo. Vienam vaikui padaryta 2 x 0,8 cm dydžio poodinė kraujosruva pilvo srityje, sukėlusi nežymų sveikatos sutrikdymą. Kitam berniukui nustatytas paviršutinis klubo sužalojimas. Trečiasis vaikas kulkos išvengė, tačiau labai išsigando.

Senolis kaltu prisipažino visiškai ir teigė, kad nurodytu laiku pamatė vaikų kompaniją, kurie triukšmavo ir buvo sulipę ant garažo stogo, nuo kurio čiuožinėjo. Jis pasiėmė šautuvą, kurį laikė sodo namelyje ir atsistojęs iš didelio atstumo, norėdamas vaikus pagąsdinti ir nuvaikyti nuo stogo, 3 kartus šovė į jų pusę. Nesitikėjo, kad pataikys į vaikus ir jų sužaloti nenorėjo. Vaikai nuo stogo nušoko ir pabėgo. Atvykus policijos pareigūnams sužinojo, kad vaikai buvo sužaloti ir dėl to labai gailėjosi.

Šaudė pasislėpęs už krūmų

S. B. kaltė grindžiama nukentėjusiųjų parodymais. Vaikai pasakojo, kad už krūmų pasislėpęs dėdė iš pradžių į juos pašvietė žaliu lazeriuku, o po to pradėjo šaudyti iš ilgo pistoleto. Vienas jų pas tą dėdę prie žalio namuko buvo matęs šautuvą, pakabintą ant vinies.

Vienas vaikas pasakojo, kad į jį pataikiusios kulkos nematė ir jokio garso nebuvo. Jam pataikė į kairįjį šoną, nes buvo mėlynė, o drabužiuose skylės nebuvo. Jo draugui pataikė į pilvą, kur buvo didelė mėlynė. Jam skaudėjo, bet neverkė ir buvo išsigandęs. Po to, jie nubėgo į mokyklą ir pranešė mokytojai.

Nukentėjusiųjų atstovai J. M., J. Š. ir V. K. apklausti liudytojais, parodė, kad S. B. pretenzijų neturi ir civilinio ieškinio nereiškia.

Liudytoja R. U. sakė, kad mokytojoms A. P. ir J. J. mokiniai pranešė, jog pertraukos metu jiems žaidžiant lauke, vyras nusitaikė ir šovė į juos. Apie tai buvo pranešta vaikų tėvams.

Liudytoja B. Č. parodė, kad 2012 m. nusipirko pneumatinį šautuvą, kuriuo naudojosi S. B. Šautuvą laikė sode, ūkiniame pastate, tačiau juo nesinaudojo.

Skyrė bausmę ir baudą

Baudžiamojoje byloje yra pakankamai įrodymų, kurie leidžia nustatyti visas aplinkybes ir padaryti išvadą, kad kaltinamasis S. B. padarė jam inkriminuotus nusikaltimus. Tai yra, viešoje vietoje, pneumatiniu šautuvu šaudamas į vaikus sutrikdė viešąją tvarką, sukėlė mažamečiams fizinį skausmą.

Kaltinamojo S. B. atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra tai, jog prisipažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi, sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Su nukentėjusiaisiais jis susitaikė.

Teismas pensininkui skyrė laisvės apribojimą 6 mėnesiams, visu bausmės laikotarpiu uždraudė naudotis šaunamaisiais ar kitais nešaunamaisiais ginklais. Taip pat S. B. skirta 2500 Eur bauda. Šaulys dar turės sumokėti 500 Eur įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Pneumatinis šautuvas turėjo būti sunaikintas. Baudžiamoji byla Šilutės teismo rūmuose nagrinėta šių metų liepos 16 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.