Kaune siautėjęs recidyvistas vėl keliaus į teismą

Kelis mėnesius iš automobilių vogęs ir Kaune siautėjęs 35 metų vyras keliaus į teismą.

 Automobilių langą išdaužęs vagis susirinkdavo vertingus daiktus. <br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr. 
 Automobilių langą išdaužęs vagis susirinkdavo vertingus daiktus. <br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2020, 11:50 AM

Kauno policija ir Kauno apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje – šių metų sausio–kovo mėnesiais įvykdytos įžūlios vagystės iš transporto priemonių bei kiti šio asmens nusikaltimai įvairiose Kauno miesto rajonuose.

Kauno policijos pareigūnai aiškinosi 14 šio asmens padarytų nusikaltimų – svetimo turto vagysčių, turto sunaikinimo ir sugadinimo bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Šis kaunietis anksčiau ne kartą baustas administracine tvarka už įvairius teisės pažeidimus, taip pat ne kartą teistas už turtinius bei smurtinius nusikaltimus, viešosios tvarkos pažeidimus. Jis teismo pripažintas recidyvistu.

Norėdamas užsidirbti pragyvenimui, jis ėmėsi vagysčių iš automobilių. Tam jis įsigijo specialių įrankių: atsuktuvą, reples, veržliaraktį, stiklo daužiklį, sulankstomą peiliuką, kišeninį žibintuvėlį, plastikinį maišelį, vienkartines pirštines.

Vyras atvykdavo į vieną iš gyvenamųjų Kauno rajonų ir čia, nusižiūrėjęs jam į akį kritusią transporto priemonę, įsibraudavo į automobilį ir vogdavo vertingus daiktus, kuriuos galėjo greitai realizuoti ir tokiu būdu gauti pinigų. Dažniausiai jis lauždavosi į BMW, „Nissan Qashqai“, „Mercedes Benz“ ar „Audi“ markės automobilius.

Jo grobiu dažniausiai tapdavo buvo multimedijos įrenginiai ir priekiniai automobilių žibintai. Prisigrobęs vertingų daiktų, vagis pats internete ieškodavo skelbimų, kas galėtų juos supirkti.

Pavogtus daiktus pardavęs supirkėjams, jis uždirbdavo nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų eurų.

Pareigūnai išsiaiškino, jog vyras veikė vienas. Dainavos ir Šilainių rajonuose per 3 mėnesius jis įvykdė 14 vagysčių, kol vieną naktį nusikaltimo vietoje su vogtais daiktais ir plastikiniu maišeliu su narkotine medžiaga buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Ne pirmą kartą policijai įkliuvęs kaunietis prisipažino įvykdęs nusikaltimus ir dėl jų apgailestavo.

Šioje byloje nukentėjusiais pripažinti 12 asmenų ir 3 draudimo bendrovės. Jiems padaryta žala siekia per 24 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą