Kretingos r. gyventojas pranešė apie jį sumušusį pareigūną: paaiškėjus tiesai vyras sulaukė baudos

Melagingai policijos pareigūną sumušimu apkaltinusiam Kretingos rajono gyventojui teismas skyrė baudą.

Gauta 200 eur. bauda.<br>Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Gauta 200 eur. bauda.<br>Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2020, 10:12 AM

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai priėmė nutarimą administracinio nusižengimo byloje, kurioje bendrajam pagalbos centrui skambinęs ir žinomai melagingai apie sumušimą pranešęs pilietis pripažintas padaręs administracinį nusižengimą, numatytą LR ANR 493 str. 2 d.

1970 m. gimęs Kretingos rajono gyventojas, birželio 28 d. apie 6 val. 15 min., paskambino į bendrąjį pagalbos centrą ir pareiškė, kad jį naktį sumušė civiliais drabužiais apsirengęs policijos pareigūnas.

Nustačius skambinusiojo asmenybę, bei išsiaiškinus, kad jo teiginiai apie, galimai, neteisėtus policijos pareigūno veiksmus yra melagingi, buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, nes buvo trukdomas bendrojo pagalbos centro darbas, kviečiamos specialiosios tarnybos. Teismo nutarimu, asmeniui skirta 200 eurų bauda.

Imuniteto valdybos pareigūnai įspėja, kad, siekdami užtikrinti visų policijos pareigūnų saugumą, apginti jų garbę bei orumą, į bet kokius mėginimus nederamai paveikti policijos sistemos darbuotojus reaguos principingai – piliečiai, pasipriešinę teisėtiems pareigūnų nurodymams, įžeidę juos raštu ar žodžiu, arba sukėlę fizinį skausmą, atsakomybės neišvengs ir bus nubausti įstatymo numatyta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.