Vilniaus oro uoste sulaikytas trejus metus ieškotas nusikaltėlis

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė kaunietį, kuris nusikaltimus padarė ir Anglijoje, ir gimtinėje. Lietuvoje jis buvo ieškomas daugiau kaip trejus metus.

Vyras nusikalto ir Anglijoje, ir Lietuvoje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vyras nusikalto ir Anglijoje, ir Lietuvoje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2020, 11:03 AM

Antradienį Vilniaus oro uoste dirbę VSAT pareigūnai gavo žinių, jog iš Londono per Vokietijos miestą Hanoverį atskrendančiame lėktuve yra grąžinamas asmuo. Jis iš Anglijos buvo buvo išsiųstas už nusikaltimą.

Tikrindami dokumentus pasieniečiai išsiaiškino, kad šis 43-ejų Kauno gyventojas problemų su teisėsauga turi ir Lietuvoje. Jis nuo 2017-ųjų balandžio yra ieškomas Kauno policijos kaip nuteistasis už nusikaltimo Lietuvoje padarymą.

Pasieniečiai kaunietį sulaikė ir atvesdino į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Tą pačią dieną ieškomasis perduotas atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 1 tūkst. 523 įvairių šalių piliečius, kurių dėl nusikaltimų ar nusižengimų ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsauga. Dažniausiai tokie asmenys įkliuvo šalies oro uostuose, ypač Vilniaus – 1 tūkst. 80 sulaikytųjų. Pagal pilietybes tarp ieškomųjų daugiausiai buvo Lietuvos piliečių – 1 tūkst. 452. Taip pat sulaikyti 36 Ukrainos, 12 Baltarusijos bei dar 9 valstybių piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.