Pasieniečiai sulaikė du Nyderlandų teisėsaugos ieškotus visureigius

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė į Lietuvą automobilvežiu gabentus du visureigius. Patikros metu paaiškėjo, kad šių transporto priemonių nuo rugsėjo pradžios ieškojo Nyderlandų teisėsauga.

 Pasieniečiai sulaikė du Nyderlandų teisėsaugos ieškotus visureigius.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai sulaikė du Nyderlandų teisėsaugos ieškotus visureigius.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2020, 12:20 PM, atnaujinta Sep 28, 2020, 12:22 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Žiogaičių kaimu, kelyje Rutka Tartak – Žiogaičiai, patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilvežį „Mercedes-Benz Sprinter“ su priekaba. Šios transporto priemonės paženklintos lietuviškais registracijos numeriais.

Automobilvežį, kuriuo iš Vakarų Europos buvo gabenamos 3 naudotos mašinos, vairavo 27-erių Vilkaviškio rajono gyventojas. Jis yra samdomas Lietuvoje registruotos transporto priemonių gabenimu užsiimančios įmonės darbuotojas.

Pasieniečiams tikrinant gabentų automobilių dokumentus paaiškėjo, kad 2016 m. pagaminti visureigiai „Toyota CH-R“ ir „Toyota RAV-4“, įtariama, yra pavogti ir ieškomi Nyderlandų teisėsaugininkų. Minėtų transporto priemonių paieškos paskelbtos šių metų rugsėjį.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Mašinos buvo nukeltos nuo automobilvežio ir saugomos Kalvarijos pasienio užkardoje.

Vairuotoją pasieniečiai apklausė ir leido jam tęsti kelionę bei gabenti kitą automobilį su tvarkingais dokumentais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.