Moterį sumušę ir išžaginę panevėžiečiai savo kaltės nepripažįsta: teismas bausmės nekeičia

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį atmetė už moters sumušimą bei išžaginimą nuteistų vyrų skundus ir nepakeitė žemesnės instancijos teismo jiems skirtų penkerių metų laisvės atėmimo bausmių, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Teismas vyrams bausmės nepakeitė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Teismas vyrams bausmės nepakeitė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2020, 12:54 PM

Pasak prokuratūros, ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio buvo pradėtas pernai rudenį sulaukus nukentėjusios moters pareiškimo, kad ją viename bute sumušė ir išžagino du vyrai.

Tyrimo metu nustatyta, kad kad du anksčiau už smurtinius nusikaltimus teisti 47 ir 38 metų amžiaus vyrai moteriai sudavė ne mažiau kaip 13 smūgių į galvą ir kitas kūno vietas, sulaužė jai nosį.

Prokuratūros teigimu, nuteistieji savo kaltės nepripažino nei ikiteisminio tyrimo metu, nei teisme.

Šįmet liepą pasibaigusiame Panevėžio apylinkės teismo procese sunkinančiomis aplinkybėmis taip pat buvo pripažinta tai, kad vyrai veikė bendrininkų grupėje ir nusikaltimą padarė būdami neblaivūs.

Aukštesnės instancijos teismo vertinimu, Apylinkės teismas bylą išnagrinėjo išsamiai, visapusiškai ir nešališkai bei padarė pagrįstas išvadas dėl nuteistųjų kaltės.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Sandra Povilonienė.

Šis sprendimas įsiteisėja nedelsiant, tačiau gali būti kasacine tvarka skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.