Neįgaliam tėvui – mirtinų smūgių kruša

11 metų ir 6 mėnesiai. Tokią subendrintą bausmę Šiaulių apygardos teismas antradienį skyrė tėvą nužudžiusiam šiauliečiui 41 metų Martynui Sidarui.

 Tėvą nužudęs šiaulietis teisinosi, kad nepamena nusikaltimo, nes buvo smarkiai apsvaigęs.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
 Tėvą nužudęs šiaulietis teisinosi, kad nepamena nusikaltimo, nes buvo smarkiai apsvaigęs.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2020, 11:15 AM, atnaujinta Nov 17, 2020, 12:49 PM

Įkalinimo įstaigoje laikomas teisiamasis į posėdį išklausyti nuosprendžio nebuvo atvežtas. To paprašė pats teisiamasis.

Auka buvo bejėgė

Šiaulių apygardos teismo teisėjų kolegija bylą, kurioje M.Sidaras kaltintas bejėgiškos būklės tėvo nužudymu, išnagrinėjo greitai, nes nusikaltimo aplinkybės buvo aiškios. 

Šiurpus nusikaltimas buvo įvykdytas šių metų sausį, naktį į sausio 26-ąją. 

Teismo medicinos ekspertai suskaičiavo, kad vos 10 proc. darbingam 62 metų vyriškiui buvo suduoti mažiausiai 23 smūgiai.

Įniršęs žmogžudys žiauriai talžė neįgalią auką – buvo sulaužytas žandikaulis, šonkauliai, stuburo slanksteliai, plyšo vidaus organai.

Smarkiai sužalotas vyras mirė išsyk. 

Žudikas atėjo į policiją

Apie tėvo nužudymą po poros dienų pareigūnams pranešė pats M.Sidaras. Šiaulietis kartu su broliu naktį atvyko į policijos komisariatą ir papasakojo apie kraupią dramą.

Ašarą braukiantis šiaulietis papasakojo radęs nužudytą tėvą. M.Sidaras tikino, kad tą vakarą gėrė bare, o po to grįžo, nuėjo miegoti. 

Šiaulietis pripažino, kad bute daugiau nieko nebuvo, todėl sakė, jog galėjo nužudyti tėvą. 

Pyktį išliejo namuose

Per ikiteisminį tyrimą išsiaiškinta, kad lemtingą naktį tarp girto M.Sidaro ir jo tėvo įvyko konfliktas. Tiesa, nagrinėjant  bylą nepavyko nustatyti jokio motyvo žudyti. 

Tikėtina, kad apsiginti negalintį tėvą ūmaus būdo sūnus užpuolė, nes išliejo susikaupusį pyktį. Mat tą naktį šiaulietis buvo įsivėlęs į konfliktą bare.

Prieita išvados, kad įtakos turėjo ir girtumas – žudikas buvo smarkiai apsvaigęs nuo alkoholio.

Tiesa, teismas žudikui skyrė švelnesnę bausmę, nes jis pats pranešė apie nusikaltimą, prisipažino, nuoširdžiai gailėjosi. Kaltinimą palaikiusi prokurorė M.Sidarą prašė bausti kur kas griežčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.