Klaipėdos policija sučiupo penkis turto prievartavimu įtariamus vyrus

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai sulaikė turto prievartavimu įtariamus asmenis.

 Klaipėdoje sulaikyti turto prievartavimu įtariami vyrai.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
 Klaipėdoje sulaikyti turto prievartavimu įtariami vyrai.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-24 09:01, atnaujinta 2020-11-24 12:24

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus nukentėjusiojo asmens pareiškimą dėl iš jo prievartaujamo turto. 2020 m. lapkričio mėn. Klaipėdoje, Dubysos g., KPONTV ir Patrulių rinkinės 1-osios kuopos Mobilaus būrio pareigūnai sulaikė šio nusikaltimo padarymu įtariamus 5 asmenis, iš kurių vienas – 20-metis Latvijos pilietis.

Įtariama, kad minėti penki (18 m., 19 m., 20 m., 21 m., 39 m. amžiaus) bendrininkai, neturėdami teisėto pagrindo ir grasindami susidorojimu, prievartavo turtą iš nukentėjusiojo dėl neva prieš keletą metų padarytų nuostolių remontuojant automobilius.

Du įtariamieji teisėsaugai jau žinomi. 39 m. amžiaus Klaipėdos rajono gyventojas, dirbantis vadovu vienoje iš Klaipėdos rajono įmonių, anksčiau teistas dėl neteisėto disponavimo pornografinio turinio dalykais. 2020 metais jam taip pat buvo pareikštas įtarimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Kitam – 18 m. amžiaus niekur nedirbančiam Mažeikių gyventojui 2019 metais buvo pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Visi penki įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau vienam iš jų – 18-mečiam vaikinui, paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Likusiems keturiems – paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Už turto prievartavimą numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.