Pajudėjo žmogžudystės Ukmergėje tyrimas: įtariamasis iš Šveicarijos parvežtas su antrankiais

Užsienyje slapstęsis nužudymu įtariamas vyras perduotas Lietuvos Respublikai tolimesniam baudžiamajam persekiojimui. Įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.

 Pogrindiniu milijonieriumi vadintas vyras nušautas rugsėjo 10 d. name, esančiame Linų g.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Pogrindiniu milijonieriumi vadintas vyras nušautas rugsėjo 10 d. name, esančiame Linų g.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Pogrindiniu milijonieriumi vadintas vyras nušautas rugsėjo 10 d. name, esančiame Linų g.<br> Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
 Pogrindiniu milijonieriumi vadintas vyras nušautas rugsėjo 10 d. name, esančiame Linų g.<br> Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 26, 2020, 8:48 AM, atnaujinta Nov 26, 2020, 9:06 AM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime, Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo, kai š.m. rugsėjo 10 d. apie 20 val. 05 min. Ukmergėje, Linų g., name, buvo aptiktas mirusio vyro (gim. 1973 m.) kūnas su šautinėmis žaizdomis.

Atlikus intensyvius ikiteisminio tyrimo veiksmus, buvo nustatytas galimai šį nusikaltimą įvykdęs asmuo, kuris po nusikaltimo spėjo pasprukti ne tik iš įvykio vietos, bet ir iš Lietuvos Respublikos.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, kuruojantis šį ikiteisminį tyrimą, rugsėjo mėn. paskelbė įtariamojo paiešką, o Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas paskyrė įtariamajam kardomąją priemonę – suėmimą. Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra išdavė Europos arešto orderį dėl įtariamojo suėmimo.

Bendradarbiaujant su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdybos, Vokietijos ir Šveicarijos teisėsaugos pareigūnais, buvo nustatyta įtariamojo buvimo vieta užsienyje bei imtasi veiksmų sulaikyti įtariamąjį. 2020 m. spalio mėn. bendradarbiaujant Lietuvos Respublikos, Vokietijos ir Šveicarijos teisėsaugos pareigūnams, įtariamasis buvo sulaikytas Šveicarijoje ir lapkričio pradžioje perduotas Lietuvos Respublikai tolimesniam baudžiamajam persekiojimui.

Šiuo metu yra atliekami intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai siekiant nustatyti visas nusikaltimo padarymo aplinkybes.

Įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – dviejų mėnesių suėmimas.

Namą nusipirko iš varžytinių

Kaip jau skelbė lrytas.lt, namą Linų gatvėje ukmergiškis, kuris tapo mįslingo žudiko auka, buvo nusipirkęs varžytynėse. Pastaruoju metu jis čia ir buvo apsistojęs, nors savo nuolatinę gyvenamąją vietą yra deklaravęs Vilniuje.

Nušautą vyrą šiame name Ukmergėje praėjusio ketvirtadienio vakarą rado jo draugas. Šis ukmergiškis policijos pareigūnams pasakojo kurį laiką bandęs susisiekti su savo bičiuliu telefonu, tačiau jis neatsiliepė, todėl nusprendė užsukti pas jį į namus.

Durų jam taip pat niekas neatidarė, todėl vyras nusprendė pažiūrėti pro langą ir išvydo kraujo dėmių. Supratęs, kad jo draugui galėjo įvykti kažkas baisaus, vyriškis surinko Bendrojo pagalbos centro numerį.

Į įvykio vietą iš karto buvo išsiųsti policijos pareigūnai ir greitosios pagalbos medikai, tačiau ir jie į namo vidų patekti negalėjo. Kaip paaiškėjo vėliau, namo durys buvo užremtos iš vidaus, todėl pareigūnai įtarė, kad žudikas dar gali būti viduje.

Į pagalbą buvo pakviesti „Aro“ pareigūnai, tačiau jiems įėjus į vidų name žudiko nebuvo. Rastas tik naujojo namo šeimininko lavonas su keliomis šautinėmis žaizdomis kūne. Vyrui buvo šauta į galvą ir krūtinę.

Apiplėšimo versijos netyrė 

Įtariama, kad žmogus galėjo būti nužudytas tą pačią dieną iki vidurdienio, bet nė vienas aplinkinių namų gyventojas teigė šūvio garsų negirdėjęs. Kriminalistai iškart atmetė versiją, kad vyras nužudytas per apiplėšimą. Iš namo niekas nedingo, be to, nužudytojo kišenėse rasta krūva pinigų – maždaug 3000 eurų.

Pinigai pradėjo kristi, kai ekspertai apvertė lavoną ketindami jį apžiūrėti.

Kad nužudytasis turėjo daug pinigų, ukmergiškiai labai nesistebi. Ukmergėje šis vyras buvo vadinamas milijonieriumi, nors pats iš išvaizdos buvo labiau panašus į benamį. Vyras neretai nakvodavo prie stoties esančiuose lūšnynuose, kartais gatvėje iš praeivių prašydavo pinigų.

„Tas asmuo buvo gerai žinomas Ukmergėje, jis važinėjo pigiu dviračiu, gyveno skurdžiai, turėjo daug pinigų, bet jais nesinaudojo“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ yra sakiusi Ukmergės policijos atstovė Asta Krogertienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.