Prieš porą metų daugiabutį planavęs padegti plungiškis įsivėlė į naują kriminalą Be priežasties sumušė vyrą ir trenkė savo gyvenimo draugei

26 metų plungiškis Žygimantas Batavičius, prieš porą metų vos nesudeginęs daugiabučio su žmonėmis, iki šiol džiaugėsi laisve – jam skirta lygtinė 2 metų laisvės atėmimo bausmė. Bet dabar vyras keliaus už grotų.

Ž.Batavičius šiame bendrabutyje buvo prilaistęs benzino, bet nespėjo padegti.<br> lrytas.lt koliažas.
Ž.Batavičius šiame bendrabutyje buvo prilaistęs benzino, bet nespėjo padegti.<br> lrytas.lt koliažas.
Ž.Batavičius šiame bendrabutyje buvo prilaistęs benzino, bet nespėjo padegti.
Ž.Batavičius šiame bendrabutyje buvo prilaistęs benzino, bet nespėjo padegti.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-11-27 21:03

Šiemet birželio pabaigoje Plungės apylinkės teismas Ž.Batavičių vėl nubaudė lygtine laisvės atėmimo bausme.

Šįkart nemalonumų jis prisidarė pavasarį.

Kovo 1-ąją Plungėje, automobilių stovėjimo aikštelėje, vyras be jokios priežasties sumušė bičiulį – daužė kumščiais, spardė.

Be to, kovo 18 dieną Ž.Batavičius nuomojamo buto koridoriuje trenkė gyvenimo draugei delnu į skruostą.

Teisme Ž.Batavičius kaltę pripažino, byla buvo išnagrinėta sutrumpinta įrodymų tyrimo tvarka, todėl bausmė sumažėjo trečdaliu – iki vienų metų laisvės atėmimo vykdymą atidedant trejiems metams.

Nuteistasis įpareigotas pusę metų nevartoti psichiką veikiančių medžiagų (visus nusikaltimus jis padarė neblaivus), 3 mėnesius dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose, jam buvo uždrausta nuo 23 iki 6 val. išeiti iš namų.

Ir vėl lengvai išsisukęs iš keblios situacijos Ž.Batavičius išvadų nepadarė – naktimis nebūdavo namuose, neatsisakė alkoholio, lankosi sugyventinės gyvenamojoje vietoje, nors jam uždrausta su ja bendrauti.

Todėl Plungės teismas nusprendė nuteistąjį pasiųsti už grotų.

Tokį sprendimą plungiškis apskundė Klaipėdos apygardos teismui, tačiau šis skundą atmetė.

Bandė padegti namą

Prieš porą metų išgirdęs nuosprendį Plungės teisme Ž.Batavičius dėkojo Dievui, sutrukdžiusiam jam įgyvendinti sumanytą scenarijų.

Incidentas Plungėje nutiko 2018 metų balandžio 1-ąją.

Tądien Ž.Batavičius dėl kažko susikivirčijo su bičiuliu. Iš pradžių apsisvaidė piktais žodžiais, paskui paleido į darbą rankas.

Ž.Batavičius esą jautėsi labai pažemintas, jam tiesiog užvirė kraujas. Gal todėl ir kilo sveiku protu nesuvokiamas sumanymas.

Jis nuėjo į degalinę, nusipirko benzino bei žiebtuvėlį ir patraukė į V.Mačernio gatvę, kur bendrabutyje gyveno jo skriaudikas.

Ž.Batavičius benzinu apipylė bičiulio buto duris, kilimėlį, prilaistė benzino aplinkui. Teliko išsitraukti žiebtuvėlį – tuomet būtų įvykusi kraupi nelaimė.

Kai kurie bendrabučio gyventojai tuo metu jau buvo išėję į mišias – buvo Velykų rytas, tačiau bendrabutyje dar buvo nemažai žmonių, kai kurie jų dar miegojo. Kažin ar jie būtų spėję išsigelbėti iš liepsnų apimto pastato.

Laimė, kad kaip tik tuo metu iš gretimo buto išėjo moteris ir pajutusi benzino kvapą suvokė, kas gali nutikti, tad visu balsu suriko.

Tuomet Ž.Batavičius tikriausiai atsikvošėjo ir nubėgo laiptais žemyn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.