Aukštaitijoje siautėjusios gaujos aukomis tapo vaikai ir seni žmonės: nusikaltėliai sulaukė atpildo

Prieš 3 metus Panevėžio krašte siautėję telefoniniai sukčiai pagaliau sulaukė atpildo. Kupiškio teismas 6 panevėžiečiams skyrė nelaisvės ir arešto bausmes.

Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 1, 2020, 7:02 PM

2 metams ir 9 mėnesiams kalėti nuteistas 34 metų Arnoldas Ališauskas už grotų praleis 5 metais ilgiau, nes jam pridėta kita dar neatlikta bausmė.

54 metų Anatolijui Nazarovui skirta subendrinta 9 metų ir 8 mėnesių bausmė. 33 metų Rimgaudas Indriūnas sulaukė 2 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo.

Pusantrų metų kalėti nuteistam 30-mečiam Mindaugui Cibulskiui į pataisos namus vykti nereikės – jam bausmės vykdymas atidėtas 2 metams.

Lygtinės bausmės sulaukė ir 45 metų Renatas Turauskas.

Jam skirti dveji metai nelaisvės, tačiau bausmės vykdymas atidėtas tokiam pat laikotarpiui. 46-erių Reginai Zubkienei teismas paskyrė 90 parų arešto.

Iš nuteistųjų, tarp kurių tiktai R.Turauskas anksčiau neteistas, priteista atlyginti nukentėjėliams patirtus nuostolius. Kaip nusikaltimo padarymo įrankiai iš jų konfiskuoti telefonai.

Sukčių aukomis tapo 8 žmonės, iš jų išviliota daugiau kaip 8 tūkst. eurų.

Nusikaltėliai veikė Panevėžio mieste ir rajone, Pasvalio, Anykščių rajonuose. Jie taikėsi į senus žmones ir vaikus.

Kybartų pataisos namuose bausmę atliekantiems trims panevėžiečiams, kurie užsiėmė telefoniniu sukčiavimu, padėdavo laisvėje esantys sėbrai – iš nukentėjėlių paimdavo pinigus.

Aukoms paskambinę sukčiai pasakodavo tas pačias pramanytas istorijas. Kartą sukčius apsimetė gydytoju ir telefonu atsiliepusiai panevėžietei nurodė, kad jos motina per avariją sužeidė žmogų, todėl reikia pinigų žalai atlyginti.

Apgauta moteris namuose neturėjo daug pinigų, todėl apgavikai sutiko paimti ir papuošalus. Kitu atveju sukčius apsimetė Lietuvos ambasadoriumi Vokietijoje.

Auka tapusiai Pasvalio rajono gyventojai buvo primeluota, kad jos sūnus lipdamas laiptais kliudė mažą mergaitę ir abu nugriuvo. Esą nuo laiptų nusiritusiai mergaitei lūžo kaukolė. Pasitelkus panašią istoriją apie sužeistą mergaitę buvo apgauti ir kiti nukentėjusieji.

Panevėžio rajone gyvenantį berniuką sukčiai išgąsdino pranešdami, kad jo močiutė bažnyčioje nugriuvo nuo laiptų.

Esą ji ne tik susilaužė ranką, bet ir sunkiai sužeidė šalia stovinčią mergaitę.

Teisme liudijusi viena panevėžietė prisiminė, kad per vaikų atostogas buvo nuvažiavusi aplankyti ligoninėje gulinčios motinos.

Namuose ji buvo palikusi mažametę dukterį.

Sugrįžusią į namus moterį pasitikusi išsigandusi mergaitė iškart paklausė, ar jie dar turi pinigų. Tuomet moteris suprato, kad mergaitė buvo apgauta.

Ji pasakojo, jog paskambinusi nepažįstama moteris įtikino, kad jos motina sužeidė kitą žmogų, todėl vaistams reikia pinigų.

Skambinančioji klausė, ar šeima turi namuose kompiuterį, po to liepė surinkti visus auksinius papuošalus ir viską sudėti į maišelį. Visa tai mergaitė perdavė taksi atvažiavusiems nepažįstamiems žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.