Lietuvos rekordininką įklampino dopingas ir kvaišalai Dopingą platino Šiauliuose sporto klubui vadovavęs ir treneriu dirbęs sportininkas

Prieš 14 metų Lietuvos rekordininku tapęs šiaulietis Nerijus Čerauskas pripažintas kaltu dėl dopingo platinimo ir psichotropinių vaistų laikymo. 42 metų vyriškiui teismas skyrė gerokai švelnesnę bausmę nei numato įstatymas, bet 2 metus vis tiek teks praleisti įkalinimo įstaigoje.

 Dalis pareigųnų surastųjų tablečių ir preparatų buvo vartojami kaip dopingas, o dalyje buvo ir psichotropinių medžiagų.<br> Šiaulių policijos nuotr.
 Dalis pareigųnų surastųjų tablečių ir preparatų buvo vartojami kaip dopingas, o dalyje buvo ir psichotropinių medžiagų.<br> Šiaulių policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2020, 2:51 PM, atnaujinta Dec 1, 2020, 2:58 PM

Toje pačioje byloje buvo teisiami Mažeikių rajono gyventojas 20 metų Raimundas Saltonas ir kaunietis 40 metų Romualdas Gasperavičius. Pastarąjį teisiamąjį bylą išnagrinėjęs teisėjas Gražvydas Poškus atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, o R.Saltonui skyrė 1 metų įkalinimo bausmę, kurios vykdymas atidėtas 2 metams.

Prieš teismą stojusi trijulė kaltę pripažino visiškai. Tai teisiamiesiems tapo lengvinančia aplinkybe, leidusia sušvelninti bausmę. Mat už dopingui priskiriamų medžiagų laikymą ir platinimą gresia įkalinimas iki 4 metų, o už ypač didelio kiekio psichotropinių medžiagų laikymą baudžiama laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų.

Vienam Šiaulių sporto klubui vadovavęs ir ten pat treneriu dirbęs N.Čerauskas įkliuvo prieš porą metų, kai sostinėje iš nenustatyto asmens įsigijo net 7000 ampulių, tablečių ir buteliukų su dopingui priskiriamomis medžiagomis. Be to, šiaulietis įsigijo ir laikė per 300 tablečių, kurių sudėtyje yra didelis kiekis psichotropinių medžiagų. 

Per tyrimą išsiaiškinta, kad draudžiamus preparatus N.Čerauskas laikė sporto klube. Dalį medžiagų jis pardavė R.Saltonui, su kuriuo susipažino per skelbimus internete. Jaunuolis įsigytas dopingo medžiagas laikė paslėpęs giminaitės sandėliuke Viekšniuose.

Mažeikiškis užsiėmė šių medžiagų perpardavinėjimu internete. Taip pas jį įsigyti anabolinių medžiagų atvažiavo Kaune veikiančio sporto klubo trenerio asistentu dirbantis R.Gasperavičius.

Švelnesnę nei įstatyme numatytą bausmę N.Čerauskui skyręs teisėjas G.Poškus įvertino teisiamojo prisipažinimą, šeiminę padėtį. Be to, buvo atsižvelgta, jog nebuvo duomenų apie psichotropinių medžiagų platinimą – šiaulietis šias tabletes vartojo pats.

Šiaulietis N.Čerauskas problemų su teisėsaugininkais dėl dopingo medžiagų turėjo ne pirmą kartą. 
2017 m. per kratą jo pažįstamo namuose buvo aptiktos 147 dėžutės, 68 buteliukai, 616 lapelių ir 351 ampulė įvairių dopingo medžiagų. Jas šiaulietis buvo palikęs pažįstamam kaip užstatą už skolą.

Visiškai kaltę pripažinęs N.Čerauskas šių metų liepą atsipirko baudžiamuoju įsakymu – jam Šiaulių apylinkės teismas paskyrė 3013 eurų baudą, o neleistinus preparatus ir medžiagas nurodė sunaikinti.

Šiaulietį N.Čerauską išgarsino pagerintas Lietuvos rekordas. 2006 m. gruodį jis Kaune vykusiose štangos spaudimo pirmenybėse išspaudė 300 kg sveriančią štangą ir perrašė šalies rekordų knygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.