Vilkiką vairavęs lenkas pasieniečiams parodė suklastotą ukrainietišką pažymėjimą

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė vilkiko vairuotoją lenką, kuris pateikė, įtariama, suklastotą Ukrainos vairuotojo pažymėjimą.

 Vilkiką vairavęs lenkas pasieniečiams parodė suklastotą ukrainietišką pažymėjimą.<br> VSAT nuotr.
 Vilkiką vairavęs lenkas pasieniečiams parodė suklastotą ukrainietišką pažymėjimą.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2020, 12:10 PM, atnaujinta Dec 9, 2020, 12:12 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, vėlų antradienio vakarą VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, tikrino iš Lietuvos vykusį vilkiką „Volvo XF“ su puspriekabe „Schmitz“. Abi transporto priemonės buvo su lenkiškais registracijos numeriais. Vilkiką vairavo 25-erių Lenkijos pilietis.

Kalvarijos pasieniečiams užsienietis pateikė tvarkingus automobilio ir asmens dokumentus, tačiau jo turėtas ukrainietiškas vairuotojo pažymėjimas sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Pasieniečiai vairuotoją sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ar jo panaudojimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Vilkiką su puspriekabe Kalvarijos pasieniečiai perdavė kartu vykusiam vairuotojo tautiečiui, kuris turėjo visus tvarkingus dokumentus ir teisę vairuoti sunkiasvorę transporto priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.