Policija sulaikė kitus žmones išnaudojusius ir badu marinusius asmenis

Policija sulaikė kitų žmonių išnaudojimu ir kankinimu įtariamus asmenis, kratų metu rastas ir didelis kiekis vaistų, penktadienį pranešė Kauno apskrities policija.

Tyrimas pradėtas dar šių metų spalio mėnesį.<br>Kauno apskr. VPK nuotr.
Tyrimas pradėtas dar šių metų spalio mėnesį.<br>Kauno apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-11 14:03

Pasak policijos, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas spalio mėnesį po televizijos laidoje paviešintos informacijos, kad Radviliškio rajone, Beinoriškio kaime, žmonės yra laikomi per prievartą, iš jų paimti dokumentai.

Tikrinant pirminę informaciją pareigūnai sodyboje rado apie 3 tūkst. tablečių psichotropinių, receptinių vaistų.

Praėjusį ketvirtadienį policija surengė operaciją, kurios metu sulaikyti 1959 metais gimusi moteris ir 1996 metais gimęs vaikinas. Taip pat atliktos septynios kratos Vilniaus, Kauno ir Radviliškio rajone.

Kratų metu rastas didelis kiekis įvairių psichotropinių vaistų, paimti ir tyrimui svarbūs dokumentai bei daiktiniai įrodymai.

Nustatyta, kad nuo 2016 metų mažiausiai septyni 40-70 metų amžiaus asmenys buvo prieš jų valią laikomi įvairiuose Lietuvos miestuose. Įtariama, kad jie buvo verčiami dirbti darbus, marinami badu, iš jų buvo atimti asmens dokumentai, galiausiai naudotasi jų gaunamomis pašalpomis.

Manoma, kad žmonės galėjo būti svaiginami psichotropiniais vaistais, o pasinaudojant jų bejėgiškumu ir socialinių įgūdžių stoka, buvo naudojamasi jų gaunamomis pašalpomis, galimai jų vardu atidarinėjamos banko sąskaitos, disponuojama elektroniniais duomenimis, jų vardu imamos paskolos.

Abu sulaikytieji kauniečiai policijai yra gerai žinomi, anksčiau teisti už įvairius turtinius bei smurtinius nusikaltimus.

Šiuo metu jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotikų kiekiu.

Kauno apylinkės teismo sprendimu abu įtariamieji suimti trims mėnesiams.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.