Kelmės pareigūnai sučiupo naminę degtinę gabenusį vyrą

Kadangi nuo rugsėjo 7-osios Telšių ir Šiaulių apskričių policijos komisariatai eksperimento tvarka pusmečiui sujungti į vieną apygardą, tad išsiplėtė ir pareigūnų kontroliuojamos teritorijos.

Dangstėsi esąs veterinaru.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Dangstėsi esąs veterinaru.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2020, 11:30 AM

Štai gruodžio 2 d. 17 val. 05 min. Kelmės rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai Šiauliuose, Gumbinės g. patikrinimui sustabdė automobilį "VW Golf", kurio bagažinėje buvo pastebėti sukrauti įvairūs bei neaiškūs daiktai.

Kaip paaiškėjo vėliau, automobilį vairavo Telšių rajono gyventojas (gim. 1962 m.), kuris policijos pareigūnams paaiškino, kad yra veterinarijos gydytojas, o paklaustas ką gabena automobilio bagažinėje nurodė, jog tai įvairūs gyvūnų gydymui skirti vaistai ir priemonės. Vyras pareigūnus patikino, kad jokių draudžiamų daiktų savo automobilyje neturi.

Tačiau pareigūnai tęsė savo darbą. Apžiūrint automobilį, jo salone už priekinės keleivio sėdynės ant grindų, rastas plastikinis maišas su keturiais 5 litrų talpos buteliais, kuriuose – skaidrus skystis. Atidarius vieną šių talpų iš vidaus sklido stiprus namų gamybos degtinės kvapas.

Vyro atžvilgiu dėl šios nelegalios veiklos pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. 1 d. (Neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas ), kur numatyta, kad tas, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai gamino, laikė, gabeno naminius stiprius alkoholinius gėrimus, nedenatūruotą ar denatūruotą etilo alkoholį, jų skiedinius (mišinius) arba juos realizavo, arba gamino, laikė, gabeno ar realizavo aparatus naminiams stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.