Klaipėdos uoste pasieniečiai saugo du neteisėtus migrantus atplukdžiusį laivą

Pasieniečiai nustatė, kad į Klaipėdos uostą atplaukusiame krovininiame laive yra du neteisėti migrantai, galimai Alžyro piliečiai. Ir filipiniečių įgulą, ir laivą su Maltos vėliava patikrinę VSAT pareigūnai kontroliuoja, kad neteisėti migrantai neišliptų į krantą.

Migrantai saugomi laive.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Migrantai saugomi laive.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2020, 10:43 AM

Ketvirtadienį apie 22 val. į Klaipėdą iš Rusijos Ust-Lugos uosto atlaukė krovininis laivas su Maltos vėliava. VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Uosto pasienio užkardos pareigūnai jau turėjo išankstinės informacijos, kad trąšas atgabenusiame laive gali būti neteisėtų migrantų.

Pilies pasienio kontrolės punkte pasieniečiai patikrino ir plaukiojimo priemonę, ir joje esančius asmenis. Laivo kapitonas ir 18 įgulos narių yra Filipinų piliečiai, visų jų dokumentai tvarkingi.

Taip pat laive yra du neteisėti migrantai, prisistatę Alžyro piliečiais. Jie yra uždaryti atskirose užrakintose laivo patalpose. Pasak kapitono, nelegaliai į plaukiojimo priemonę patekę migrantai buvo aptikti, kai laivas į Ust-Lugą plaukė iš Orano uosto Alžyre.

Kapitonas pasieniečiams pateikė garantinį raštą, kuriuo įsipareigojo, jog laivo buvimo Klaipėdos uoste metu užtikrins, kad neteisėti migrantai nepaliks plaukiojimo priemonės. Taip pat kapitonas įpareigotas užtikrinti abiejų asmenų apsaugą laive.

Baigus laivo patikrinimą prie jo liko budėti VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai. Jie užtikrina, kad neteisėti migrantai tikrai neišliptų iš laivo, kuris uoste gali būti nuo 3 iki 5 dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.