Dėl nužudymo Jonavoje teismas leido suimti du vyrus, aiškėja detalės apie įtariamuosius Vienas įtariamasis tik trumpam buvo grįžęs iš Suomijos

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai patenkino prokuroro prašymą ir maksimaliam – trijų mėnesių terminui paskyrė kardomąsias priemones – suėmimą V.I. ir J.D., kurie įtariami nužudymu Jonavoje.

Dėl nužudymo Jonavoje teismas leido suimti du vyrus.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Dėl nužudymo Jonavoje teismas leido suimti du vyrus.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-29 15:59, atnaujinta 2020-12-29 16:07

Kaip rašoma teismo pranešime, nutartyse, kuriose skirtas suėmimas V.I. ir J.D. pažymima, kad įtariamieji, būdami laisvėje ir siekdami išvengti gresiančios griežtos baudžiamosios atsakomybės – tik terminuoto ir ilgalaikio laisvės atėmimo, V.I. ir J.D. gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro, ar teismo.

Teismas nustatė, kad įtariamasis V.I. praeityje teistas, bausmes atlikęs, yra nedirbantis, nesimoko, nevedęs, nepilnamečių vaikų neturi, be to, pats nurodė, jog dirba Suomijoje, į Lietuvą buvo grįžęs laikinai.

Taip pat nustatyta, kad J.D. nevedęs, nepilnamečių vaikų, kuriais turėtų pareigą rūpintis neturi, savo vardu registruoto nekilnojamojo turto taip pat neturi.

„Atsižvelgiant į išdėstytą laikytina, jog šio įtariamojo socialiniai ryšiai yra silpni,“ – rašoma teismo nutartyje.

Įtariamiesiems kardomoji priemonė (suėmimas) paskirta trims mėnesiui, atsižvelgiant į tai, kad ikiteisminis tyrimas šiuo metu dar tik pradėtas, atlikti tik pirminiai ikiteisminio tyrimo veiksmai, ikiteisminį tyrimą tęsti būtina.

Šias nutartis proceso dalyviai per 20 dienų gali apskųsti Kauno apygardos teismui.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, sekmadienio vakarą, apie 19 val. 50 min. Jonavoje, Kaimynų gatvėje, ūkiniame pastate, rastas mirusio vyro (gim. 1976 m.) kūnas su durtinėmis žaizdomis.

Policija iš karto po įvykio sulaikė tris girtus (2,09 prom., 0,94 prom. ir 2,88 prom.) įtariamuosius. Vyras (gim. 1993 m.) ir kitas vyras (gim. 1983 m.) dabar buvo suimti.

Apie kartu sulaikytos moters (gimusi 1971 m.) likimą neskelbiama.

Ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo tęsiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.